Konkurs za tajne agente
04.11.2011 Kopenhagen

Konkurs za tajne agente

Konkurs za tajne agente
Kontraobaveštajna služba danske vojske raspisala je javni oglas kojim traži nove kolege ’posebnog kova za možda najsvestraniji, najinteresantniji i najnetradicionalniji posao u zemlji’.

"Tvoj zadatak je da se baviš prikupljanjem informacija koje nisu slobodno dostupne o stanju u  inostranstvu, a koje su od značaja za bezbednost Danske i danske interese", stoji u oglasu objavljenom na jednom popularnom portalu za traženje posla.

U oglasu je kao zvaničan naziv posla navedeno "prikupljač", iako je jasno da se radi o poslu tajnog agenta, bez obzira što služba u opisu radnih zadataka insistira da ne traži agente i špijune.

"Prikupljanje" se, piše u oglasu, obavlja uz pomoć "osoba koje su u posedu ili imaju pristup podacima koji su inače nedostupni javnosti, a za kojima Kontraobaveštajna služba ima potrebe tokom svog obaveštajnog rada".

Navode se i uslovi koje moraju da zadovolje kandidati: razvijene socijalne veštine, otvorenost u komunikaciji i sposobnost vođenja razgovora sa svakim, bez obzira na poreklo.

Osim dobrog poznavanja međunarodnih prilika, posebno u oblasti bezbednosti, kao i danskog i engleskog jezika, prednost je i poznavanje stranih jezika kao što su arapski, farsi, dari, pušto, urdu ili somalijski.

Kandidati treba da budu spremni na niz praktičnih, teoretskih i psiholoških testova, a Kontraobaveštajna služba ohrabruje da se jave svi kvalifikovani bez obzira na pol, starost, veru ili etničko poreklo.

autor: AS izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side