18.01.2018 Beograd

Koncert Nemanje Radulovića na Kolarcu 4. februara

Koncert Nemanje Radulovića na Kolarcu 4. februara Foto: Beta/Kolarčeva zadužbina/Milan Djakov
Koncertom violiniste Nemanje Radulovića i njegovog orkestra Double Sens 4. februara na Kolarcu, Kolarčeva zadužbina obeležiće 86 godina Velike dvorane.

Proslavljeni violinista tradicionalno nastupa na Kolarcu 4. februara na Dan Velike dvorane koja je otvorena 1932. godine.

Tridesetdvogodišnji Radulović (32) koji gradi uspešnu međunarodnu karijeru, nastupiće sa orkestrom Double Sens sa kojim proslavlja 10 godina zajedničkog muziciranja.

U prvom delu koncerta, Nemanja će nastupiti sa pojedinim članovima orkestra kao solistima u delima Halvorsena (Pasakalja sa Draganom Đorđevićem na violončelu) i Vivaldija (koncerti za četiri i dve violine sa Tijanom i Ksenijom Milošević i Gijomom Fontanrozom).

U drugom delu koncerta publici na Kolarcu će predstaviti dela Bartoka, Šostakoviča, Dvoržaka, kao i Šeherezadu Rimskog Korsakova u aranžmanu Aleksandra Sedlara.

Nemanja Radulović je rođen u Nišu, školovao se u Beogradu i Francuskoj. Svojim virtuoznim muziciranjem i avanturističkim programima osvaja svet klasične muzike.

Ima ekskluzivan ugovor sa diskografskom kućom Dojče gramofon. Poslednji kompakt disk koji je objavio za ovu kuću, sa delima Čajkovskog, dobio je odlične kritike, i zauzeo prve pozicije na top listama najprodavanijih izdanja.

Koncert Nemanje Radulovića kojim se obeležava 86 godina Velike dvorane zajedno organizuju Kolarčeva zadužbina i MTS Srbije, u okvoru ciklusa Kolarac tvoj svet muzike.

Zbog velikog interesovanja zakazan je i dodatni koncert 5. februara. Za oba koncerta su ulaznice prodate za jedno pre podne ali će biti postavljena i dodatna sedišta na pozornici, a te ulaznice će biti u prodaji od ponedeljka 22. januara 2018, saopštili su organizatori.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side