01.12.2017 Beograd

Kako ruke i noge mogu da nas razotkriju?

Kako ruke i noge mogu da nas razotkriju? Foto: pixabay
O nekoj osobi se može mnogo toga saznati ako se posmatraju njene ruke ili noge, odnosno njihovi pokreti. Ruke i noge su savršen pokazatelj emocija i stavova svakog čoveka, čak i kada nisu mnogo “nemirne”, govore više od reči, kažu psiholozi.

 

 

1. Ukoliko vam se osoba ne sviđa.

Najprije će vas izdati noge. Stručnjaci za neverbalnu komunikaciju često govore da su noge najiskreniji deo tela. Ako ste u prostoriji sa nekim ko vam se ne sviđa, nećete praviti grimase ili tome slično. Međutim, stopala ćete nesvesno okrenuti od osobe koja vam se ne sviđa.

Isto važi i za situaciju u kojoj imate prekrštene noge – automatski ćete ih usmeriti prema osobama koje su vam simpatične, a ne prema onima koje vam se ne sviđaju.

Preterano vrpoljenje, nemir i nedostatak koncentracije znak su da vam nije ugodno u dotičnom društvu. Kada usred rasprave rukama gestikulirate rukama, a dlanovi su vam okrenuti prema dole, to znači da želite nametnuti dominaciju u razgovoru i nemate nameru odustati od svojih stavova.

2. Ukoliko vam se neka osoba sviđa.

Kada vam je prijatno u društvu neke osobe, automatski ste skloniji ‘ležernijem’ odnosu. Opušteni ste i mirni, nema naglih i iznenadnih pokreta tela.

Uvek ćemo se nagnuti prema ljudima koji su nam simpatični, glavom i ostatkom tela. Razgovarat ćemo sa njima raširenih ruku koje simboliziraju prihvatanje, otvorenost i osećaj poverenja koje imamo prema osobi.

autor: JU izvor: lepota i zdravlje
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side