08.07.2017 Beograd

Kako jutarnju kafu učiniti zdravijom?

Kako jutarnju kafu učiniti zdravijom? Foto: pixabay
Često se vodi polemika među zagovonicima zdrave ishrane i postavlja pitanje da li je kafa uopšte zdrava. Odgovor je da kafa ne mora nužno biti nezdrava. Naravno, ukoliko se dostojno pridržavate određenih pravila. Otkrivamo vam pet načina na koje možete jutarnju kafu učiniti zdravijom opcijom.

Sami kuvajte kafu

Bilo da pijete domaću, nes kafu ili espreso savetujemo vas da je uvek pripremate sami. Jer mnoge već gotove kesice kafe sadrže mleko u prahu ili dodatak šećera. U mnogim kafićima služe kafe koje su obogaćene nekakvim pojačivačima ukusa, sirupima, a neretko i neutralnom pavlakom. Zato je najsigurnije da sami pripremate kafu.

Koristite filtriranu vodu

Kafu koju skuvate s filtriranom vodom imaće bolji ukus i biće puno zdravija u odnosu na gradsku vodu koja je tvrda i prepuna neželjenih supstanci, dok filtrirana voda ne sadrži hlor niti štetne materije poput olova ili žive.

Foto: pixabay

Kupujte organsku kafu

Danas je barem to lakše nego ikada. U mnogim kafeterijama možete kupiti kafu iz organskog uzgoja.

Bez šećera i mleka

Većina ljudi u kafi “uživa” ali samo onda kada joj doda dosta šećera ili mleka. Tada se naročito gubi i potiskuje jak ukus kafe. Neophodno je da probate kafu bez dodatka šećera i mleka. Kada jednom budete probali odmah ćete osetiti razliku koju ističemo! Ukoliko baš ne možete bez mleka savetujemo vas da obično k, kravlje mleko zamenite mlekom od orašastih plodova.

Foto: pixabay

Neka vam ispijanje kafe bude ritual

Pijte kafu polako i s guštom. Ukoliko budete suviše brzo popili kafu ođednom ćete uneti previše kofeina što negativno utiče na nervni sistem. Zato ustanite ranije i polako uživajte u prvoj jutarnjoj kafi.

autor: JU izvor: lepota i zdravlje
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side