Kako do popusta
08.06.2017 Beograd

Kako do popusta

Kako do popusta Foto: Pixabay
Mislili ste da je cenkanje za pijacu i ulicu, dok u brendiranim radnjama ne možete zatražiti popust jer su cene već istaknute? Grešite, cenkanje je moguće i u buticima, kako u jeftinim, tako, možda još više, u skupim.

Jedno britansko istraživanje je pokazalo da cenkanje nije nestalo, samo se način promenio. Dok su starije generacije sklonije da traže popust uživo, mlađe to rade mejlovima i dopisivanjem sa korisničkim službama.

Kako biste povećali sebi izglede na uspeh u ovoj disciplini, najbolje da zatražite popust na stvari koje su već snižene jer je trgovcima lakše da vam odobre niže cene u tim slučajevima. Takođe, krenite u šoping sa prijateljima, pa pregovarajte o popustu zbog kupovine na veliko. U manjim radnjama često "upali" ranija onlajn prepiska sa šefom u kojoj ste zamolili za popust. Ako primetite oštećenje na robi, to je uvek dovoljan razlog da zatražite nižu cenu.

Savet plus: Zatražite popust i ućutite dok nastavljate da gledate prodavca pravo u oči. Mušterije često greše jer nastavljaju da brbljaju objašnjavajući zašto bi trebalo da im prodavac izađe u susret. Ali ćutanje je neretko bolja taktika jer će prodavcu biti neprijatno, pa će vam ponuditi popust samo da prekine neugodnu tišinu.

autor: VV izvor: Novosti
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side