05.12.2018 Beograd

Jod je odličan za zdravlje

Jod je odličan za zdravlje Foto: pixabay
Svakodnevne obaveze i nezaobilazni stres, iscrpljuju kako fizički tako i psihički naš organizam.

Vitamine i minerale naš organizam dobija iz hrane, tj namirnica i vode koju unosimo. Neke minerala je neophodno unositi svakodnevno pošto naš organizam nije sposoban sam da ih proizvede. Jedan od njih je JOD. On nam je neophodan za pravilan rad štitne žlezde a posebno je od velikog značaja trudnicama i deci.U trudnoći utiče na razvoj neuronske mreže, koja je neophodna za razvoj inteligencije pa se njegov uticaj nastavlja i u detinjstvu.

Neodstaci joda se itekako reflektuju i na naš spoljašnji izgled. Jedan od vidljivih nedostataka joda je suva, gruba i iritirana koža. Detoksikacija našeg organizma se vrši putem kože, znojenjem kadanaše telo izbacuje toksine pa čak i nepotrebne kalorije, ali i na taj način reguliše telesnu temperaturu. Nedostatak joda može da naruši ovaj prirodni tok.

Zato dok idemo u susret praznicima i povećanom unosu hrane, ipak pokušajmo da obratimo pažnju koju hranu ćemo uneti u svoj organizam: mleko, jaja, razno povrće, morska hrana i voda. Kod nas ga ima u mineralnoj vodi bogatoj prirodno rastvorenim jodom. Davne 1912. godine sve zlatne medalje na sajmovima u Rimu, Parizu i Londonu osvojila je voda iz Srbije pod nazivom”Franc Jozefova voda”. Danas je to tradicionalno uvek najbolja MINAQUA.

Obezbedite sebi dovoljne količine joda za dobro zdravlje, energiju i dobru koncentraciju za predstojeće praznike redovnim unosom 150 mikrograma joda dnevno.

autor: JU izvor: N1
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side