Izložba Muzej Dunava u susret proslavi Dana Dunava u Srbiji
22.06.2020 Beograd

Izložba Muzej Dunava u susret proslavi Dana Dunava u Srbiji

Izložba Muzej Dunava u susret proslavi Dana Dunava u Srbiji Foto: pixabay.com
Izložba "Muzej Dunava" biće otvorena sutra u 19 časova u Likovnoj galeriji Kolarčeve zadužbine u susret obeležavanju Dana Dunava u Srbiji.

Međunarodni dan Dunava se u Srbiji se proslavlja svake godine 29. juna. Ove godine, u susret proslavi Dana Dunava u Srbiji, Dunavski centar za kompetenciju u saradnji sa studentima arhitekture pod mentorstvom akademika Branislava Mitrovića i Turističkom organizacijom Srbije, a uz podršku Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije, organizuje izložbu pod nazivom "Muzej Dunava".

Izložba "Muzej Dunava" predstavlja projekte 17 studenata druge godine master studija na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Osnovni cilj izložbe je istraživanje kulturološkog i izlagačkog potencijala reke Dunav u savremenom trenutku, kao i ispitivanje mere arhitektonskog delovanja u osetljivoj prirodnoj sredini reke, te odnosa budućeg muzeja prema ekosistemu, mikroklimi, dinamici reke i jačini njenog toka.

Svaki studentski projekat obuhvaćen ovom izložbom je po sebi individualnog karaktera i specifičan po izboru teme, lokacije i prostorne intervencije.

Na otvaranju izložbe prisutnima će se obratiti predstavnici organizatora, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Turističke organizacije Srbije, kao i mentor izložbe i studenti – autori.

Izložba "Muzej Dunava" biće otvorena do 29. juna.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side