Istraživanje otkrilo postoji li zaista “ljubav na prvi pogled”
24.04.2019 Beograd

Istraživanje otkrilo postoji li zaista “ljubav na prvi pogled”

Istraživanje otkrilo postoji li zaista “ljubav na prvi pogled” Foto: pixabay
Polemika oko toga da li ljubav na prvi pogled zaista postoji, traje već duži vremenski period. Sudeći po najnovijim stavovima, mnogih psihologa, ako ste do sada mislili da ste se zaljubili na prvi pogled, varate se, jer takva ljubav zaista ne postoji!

Psiholozi smatraju da je za ljubav potrebno mnogo više, od jednog pogleda, a da je “ljubav na prvi pogled” fenomen jake fizičke privlačnosti i ništa više od toga.

Da bi se ljubav razvila, potrebno je mnogo više od fiziološke reakcije tela i snažne trenutne strasti.

Psiholozi kažu da se ljubav na prvi pogled obično javlja kod muškaraca i to u obliku fatalne telesne privlačnosti, međutim, u većini slučajeva ona nije uzvraćena.

Da bi potvrdili svoju tezu sprovedeno je istraživanje na oko 200 ispitanika, od kojih je 60% bilo žena. Ovih 200 ispitanika izašlo je na oko 500 dejtova i nakon svakog dejta, postavljeno im je pitanje, da li im se desila ljubav na prvi pogled.

Usvim slučajevima u kojima je odgovor bio potvrdan, radilo se o snažnoj telesnoj privlačnosti. Ovaj fenomen u većini slučajeva dogodio se muškarcima, a u većini ovih slučajeva privlačnost nije bila obostrana!

autor: JU izvor: Lepota i zdravlje
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side