Helanke popularnije od džinsa
05.09.2014 Njujork

Helanke popularnije od džinsa

Helanke popularnije od džinsa Foto: Tanjug, AP
Džins je već dugo nezaobilazni deo odeće u ormarima širom sveta, nema mnogo komada koji su toliko udobni da se svakodnevno mogu nositi, bilo da su u pitanju pantalone, jakne ili košulje, piše AP.

Međutim, prodaja džinsa tokom prošle godine pala je za šest posto posle decenije neprekidnog rasta.

Ljudi su počesli češće da nose trenerke i helanke umesto tradicionalnih farmerki. To se delom promenilo pošto su se desile i promene po pitanju odevanja, odnosno šta se gde sme nositi, pa postoji odgovarajuća odeća za škole, za posao i slično.

"Helanke su zamenile farmerke u mojoj garderobi", rekla je Anita Ramasvami, iz srednje škole u Arizoni. "One mogu da izgledaju pođednako seksi kao i uske farmerke, ali su mnogo udobnije", kaže ona.

Međutim, džins nije mrtav iako je prodaja farmerki pala za šest posto u SAD prema proračunima koji su završeni u junu, a prema istraživanju tržišta firme NPD Group, dok je prodaja helanki porasla za sedam posto.

I Levi Štraus, koji je prvi izumeo farmerke pre 141 godine priznaje da je pogođen tim novim "sportskim" trendom. To ih je navelo da naprave novi dizajn klasičnih farmerki koje će da imaju više elastina biće komforne kao trenerke.

autor: VV izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side