Grčka otvorila hotele, bazene, golf terene
01.06.2020 Atina

Grčka otvorila hotele, bazene, golf terene

Grčka otvorila hotele, bazene, golf terene Foto: Pixabay
Grčka je danas otvorila hotele, bazene, terene za golf, bioskope na otvorenom, žureći da se pripremi za ključnu letnju turističku sezonu koja će početi za dve nedelje.

Deca koja pohađaju osnovnu školu takođe su se vratila u školske klupe.

Zahvaljujući strogim merama koje je uvela kako bi usporila širenje pandemije, Grčka je zabeležila nisku stopu zaraze korona virusom, a umrlo je 175 osoba od posledica virusa, navodi Ministarstvo zdravlja.

Međunarodni letovi sa procedurama skrininga počeće da stižu u Atinu i drugi najveći grčki grad Solun od 15. juna, a 1. jula biće prošireni na ostatak zemlje.

Pregled za putnike koji pristižu zasnivaće se na proceni Evropske agencije za bezbednost leta, pri čemu će putnici iz zemalja sa niskom stopom zaraze biti podvrgnuti samo slučajnom testiranju.

Iako je od danas dozvoljeno otvaranje hotela mnogi su odličili da ostanu zatvoreni sve do početka turističke sezone zbog malog broja rezervacija.

Dozvolu da od danas mogu ponovo da počnu da rade dobili su i kampovi, saloni za tetoviranje, agencije za organizovanje venčanja kao i agencije za upoznavanje.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side