23.09.2018 Beograd

Gran pri 52. Bitefa predstavi Zaostavština, komadi bez ljudi

Gran pri 52. Bitefa predstavi Zaostavština, komadi bez ljudi
Švajcarska produkcija "Zaostavština, komadi bez ljudi", reditelja Štefana Kegija i Dominika Ibera dobitnik je nagrade Gran pri "Mira Trailović" kao najbolja predstava 52. Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala - Bitef.

Na sinoćnoj ceremoniji zatvaranja festivala u Beogradu, specijalna nagrada "Jovan Ćirilov" dodeljena je predstavama "Večna Rusija" i "Rekvijem za L", dok je nagrada "Politike" za najbolju režiju na 52. Bitefu pripala predstavi "Zaostavština, komadi bez ljudi".

Nagradu publike osvojila je predstava "Svita br. 3 'Evropa", reditelja Žorisa Lakosta.

Zatvaranju 52. Bitefa prisustvovala je i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić koja je ocenila da je taj festival jedna od platformi za edukaciju, međunarodnu razmenu i saradnju koje Srbiju najbolje predstavljaju u svetu.

Svečanom zatvaranju Bitefa prisustvovalo je i 150 učenika muzičkih škola i akademija iz Ćuprije, Novog Sada, Kragujevca i Beograda, mladih talenata koje je ugostila Beogradska filharmonija.

Pod sloganom "Svet bez ljudi" na ovogodišnjem Bitefu je od 13. do 22. septembra. prikazano deset predstava iz Slovenije, Francuske, Srbije, Hrvatske, Nemačke, Estonije,Izraela, Švajcarske i Belgije.

autor: VV izvor: Bitef
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side