Građani Srbije najstrastvenije kafopije
21.09.2011 Beograd

Građani Srbije najstrastvenije kafopije

Građani Srbije najstrastvenije kafopije
Građani Srbije najstrastveniji su ljubitelji kafe u regionu jer gotovo 70 odsto pije i nekoliko šoljica dnevno, pokazalo je istraživanje Nescafe Dolce Gusto (GfK).

Prema istraživanju, više od polovine ispitanika u Srbiji uvek započinje dan kafom, uglavnom toplom, kako bi prikupili energiju za novi dan, saopštila je kompanije Nestle.

Kafu sa ili bez mleka, u velikoj ili maloj šolji, jaču ili slabiju, više od 82 odsto ljubitelja kafe pije kod kuće ili na poslu, kao prvi napitak i deo jutarnjeg rituala.

Oni koji prvu jutarnju kafu piju na poslu, ovo vreme koriste za ćaskanje sa kolegama i pripremu za početak radnog dana.

Od ljubitelja kafe u regionu građane Srbije izdvaja podatak da dve trećine stanovnika pije kafu u popodnevnim časovima i to iz čistog zadovoljstva i uživanja.

Dok se u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini kafa gotovo nikada ne pije hladna, u Srbiji više od polovine ljubitelja ovog napitka konzumira kafu i u hladnoj varijanti.

U kafićima biramo instant kafu pre nego domaću, zbog većeg izbora ukusa i načina pripremanja, pokazalo je ovo istraživanje.

Kada je reč o kupovini kafe, ljude u Srbiji najviše zanima odnos cene i kvaliteta, zatim preporuka prijatelja, pa tek onda raznovrsnost i dostupnost.

Koliko građani Srbije vole ovaj napitak pokazuje i podatak da u proseku piju 2,5 šoljice kafe dnevno.

U svetu se godišnje popije 400 milijardi šoljica kafe, što samo pokazuje koliko je ovaj napitak postao sastavni deo naše svakodnevice.

GfK istraživanje urađeno je u periodu od novembra do decembra 2010. godine, na nacionalno reprezentativnom uzorku od 1.000 građana iz Srbije.

autor: MP izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side