Džez festival u Valjevu
12.10.2011 Valjevo

Džez festival u Valjevu

Džez festival u Valjevu
Valjevski džez festival, koji okuplja domaće i strane džez muzičare, počeće danas i trajaće do 15. oktobra.

Program će biti otvoren nastupom valjevskih džezera, a u četvrtak će publiku zabavljati Jela Mihailović, beogradski Nečajev bend i KafeBall bend iz Niša.

U petak će nastupiti inostrani i domaći gosti, među kojima su Adrian Mears iz Australije i Big Band RTS-a, Radovan Tariska Quartet iz Slovačke i Vladan Vučković Paja i beogradski Spiritus Movens Band.

Na završnici festivala, u subotu 15. oktobra, nastupiće Vladimir Maričić iz Beograda, Denis Raž Quartet iz Rijeke i Irena Blagojević iz Beograda.

Muzički program biće propraćen izložbama i promocijama knjiga. Za četvrtak uveče je u holu valjevskog Centra za kulturu planirana izložba fotografija valjevskih umetnika. Na istom mestu će u petak biti održana promocija knjige "Sentimentalno putovanje" Vojislava Bubiše Simića, legendarnog džezera.

Valjevski džez festival održava se po 27. put.

Počeci džeza u Valjevu datiraju od 1927. godine, kada je osnovan The Hawaii jazz band. Sam festival u Valjevu je jedini festival te vrste muzike koji u kontinuitetu , bez prekida traje od svog nastajanja 1984. godine do danas.

Od tada je na sceni Doma kulture prodefilovalo oko 1.200  muzičara  i više od stotinu bendova iz svih krajeva bivše Jugoslavije, Srbije, evropskih zemalja i SAD.

autor: MP izvor: Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side