22.07.2018 Beograd

Do linije iz snova vežbanjem u prirodi

Do linije iz snova vežbanjem u prirodi Foto: pixabay
Leto nam je već uveliko stiglo, ali još nije kasno za liniju iz snova. Uz sunčano vreme, razne su mogućnosti da vežbamo i stignemo upravo do željene linije.

Oduvek se preporučuje rekreacija na otvorenom, prvenstveno kako bi posvetili pažnju vitalnosti sopstvenog tela. Održavanje telesne kondicije donosi brojne prednosti: oslobađa od stresa, topi višak kilograma, čini nas raspoloženijima i opuštenijima. Kako je sve lakše uz lepo vreme tako su i ovi topli dani idealni za ustajanje i odlazak do obližnjeg parka, šume ili jezera.

Postoji nekoliko aktivnosti koje bi pozitivno uticale na vaše telo i dovele vas do željene linije, a koje možete obavljati u prirodi:

Šetnja i vožnja biciklom

Šetnje koje se postepeno, s vremenom postaju sve duže, najbolji su način rekreacije za početnike. Početnicima se svakako preporučuju kraće šetnje od svega tri puta nedeljno. Vožnja biciklom koja, osim što oblikuje mišiće, povećava energiju. Pri intenzivnijoj vožnji troši se i do 950 kalorija.

Vožnja rolera

Vožnja rolera, baš poput ostalih sportova, pomaže pri relaksaciji i prema nekim istraživanjima može ublažiti depresiju i usporiti osjećaj starenja. Ipak, najčešći razlog odabira vožnje rolera kao rekreacije na otvorenom je to što je idealan letnji sport koji oblikuje noge i guzu. Pomaže telu pri redukciji loših hormona poput kortizola i utiče na lučenje endorfina poznatijeg kao hormon sreće.

Plivanje

Plivanje je sport koji pozitivno utiče na sve mišiće. Najefikasnije sagoreva kalorije, oblikuje vaše telo, ali je i najbolja letnja relaksacija, koja će vas osvežiti.

Uz ovako lepo vreme, nemojte smišljati izgovore da ne vežbate, već priuštite svom telu užitak. Jer, u zdravom telu je zdrav duh!

autor: JU izvor: lepota i zdravlje
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side