Dalaj lama za 85. rođendan izdao svoj prvi muzički album
07.07.2020 Beograd

Dalaj lama za 85. rođendan izdao svoj prvi muzički album

Dalaj lama za 85. rođendan izdao svoj prvi muzički album Foto: AP/Ashwini Bhatia
Tibetanski duhovni vođa Dalaj lama, koji je u ponedeljak napunio 85 godina, izdao je prvi muzički album "Inner World" na kojem peva i recituje mantre i drži predavanja o budizmu dok se u pozadini čuje meditativna muzika.


Album sa 11 naslova, dostupan je na JuTjubu (YouTube) i drugim onlajn muzičkim platformama, a plod je petogodišnjeg rada Dalaj lame sa novozelandskom umetnicom Džanel Kunin (Junelle Kunin) koja je njegova sledbenica.

Snimanje albuma održano je u rezidenciji Dalaj lame na severu Indije, gde tibetanski duhovni vođa živi u egzilu već 60 godina.

"Svrha mog života je da služim koliko to mogu. Muzika može da pomogne ljudima onako kako ja to ne mogu", rekao je Dalaj lama predstavljajući album.

Dalaj lama, dobitnik Nobelove nagrade 1989. godine, napisao je brojne best-selere, prikazan je u nekoliko holivudskih filmova, ali se do sada nije bavio muzikom.

"To nije verski projekat premda se pevaju mantre. To je zaista samo delo da bi ljudi uživali u slušanju", rekla je Džanel Kunin i dodala da se na albumu pojavljuju reči - hrabrost, izlečenje, saosećanje, mudrost, a to je put koji je zajedno sledila sa Dalaj lamom tokom snimanja.

Album na CD će biti zvanično izdat 28. avgusta.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side