09.09.2017 Beograd

Crtež otkriva ličnost

Crtež otkriva ličnost Foto: Pixabay
Psiholozi tvrde da naizgled bezvezne žvrljotine imaju skrivena značenja i da mogu da otkriju neke zanimljivosti o vašoj ličnosti. Crtanje simetričnih oblika znak je da volite red, detaljno planiranje i kalkulisanje

Često vam se dešava da, dok telefonirate, po papiru na radnom stolu iscrtavate figure ljudi, geometrijska tela, životinje, srca, zvezde.... Psiholozi tvrde da te naizgled bezvezne žvrljotine imaju skrivena značenja i da mogu da otkriju neke zanimljivosti o vašoj ličnosti.

-Ljudske figure, nalik Čiča Gliši, upućuju na osećaj bespomoćnosti ili želju da pobegnete od određenih odgovornosti. Detaljniji crteži ukazuju na emocionalnu nestabilnost i želju da se udaljite od drugih.

-Kvadrati, rombovi i druge četvrtaste geometrijske forme otkrivaju doslednu i upornu osobu čvrstih uverenja i ciljeva koja ne skriva svoje mišljenje od drugih, ali je istovremeno vrlo obazriva i oprezna.

-Krugovi kao i okrugli objekti i predmeti, spojeni ili nacrtani jedan do drugog, znak su da želite da se povežete s drugima i da radite s njima. Moguće je da se osećate usamljeno i da ne dobijate dovoljno pažnje od drugih.

-Životinje. Crteži tigra ili vuka skrivaju potisnutu agresiju, zeca ili veverice žudnju za pažnjom i zaštitom, dok slika lava govori o samosvesnoj osobi. Ako stalno crtate jednu istu životinju, znači da se upoređujete s njom i da sebi pripisujete osobine njenog ponašanja.

-Spirale, okrugli oblici i zaobljene linije. Problemi drugih ljudi nisu vam važni i ne zanimaju vas, jer možda prolazite kroz emocionalnu krizu i pokušavate da se uhvatite ukoštac sa sopstvenim problemima.

-Strelice. Smer u kojem ih crtate ukazuje na smer u kojem ide vaš život, ako su okrenute nagore znači da ste usredsređeni na druge ljude, a nadole da ste fokusirani na sebe. Strelica ulevo otkriva osobu zagledanu u prošlost, a udesno onu koja gleda u budućnost.

-Zvezde. Želite da budete u centru pažnje i važno vam je da vas svi primete. Međutim, zvezde s mnogo različitih vrhova, mogu biti znak da vas muči veliki osećaj tuge.

-Cveće, sunce, oblaci. Optimista ste, vedre naravi i zadovoljni svojim životom.

-Krstovi. Moguće je da prema nekome ko vam je blizak imate osećaj krivice ili vas muči problem za koji se smatrate odgovornim.

-Male kuće ili kutije. Crtanje simetričnih oblika znak je da volite red, detaljno planiranje i kalkulisanje. Tačno znate šta želite u životu i uvek branite svoje stavove.

-Šahovska ploča. Ili ste zapeli u nekom za vas neprijatnom okruženju ili skrivate neke lične probleme s kojima se ne možete suočiti.

-Oblici nalik saću. Težite miru i harmoniji i ozbiljno razmišljate o osnivanju porodice.

autor: AP izvor: Novosti.rs
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Kapi za nos stvaraju zavisnost Kapi za nos stvaraju zavisnost

  Sezona alergija mnoge primorava da koriste kapi za otpušavanje nosa jer antihistaminici ne postižu potpuni efekat terapije.

 • Kada povratak na posao izgleda kao kazna Kada povratak na posao izgleda kao kazna

  Apatija, depresija, razdražljivost i agresija su glavni simptomi "sindroma godišnjeg odmora" koji nastaju kada se sa "pauze" vratimo svakodnevnim obavezama.

 • Jaje jača potenciju Jaje jača potenciju

  Koliko će neko biti dobar ljubavnik umnogome zavisi i od svakodnevnog jelovnika. Stari narodi su za ove svrhe obilato koristili sveže jaje. Kazanova je, tvrde dobro upućeni, neštedimice konzumirao jaja uoči svojih avantura. Zašto baš ovu namirnicu?

 • Grožđe topi kilograme Grožđe topi kilograme

  Zbog toga što sadrži čak 80 odsto vode, grožđe predstavlja savršenu namirnicu koja doprinosi detoksikaciji i ubrzava metabolizam.

 • Ne preterujte sa orašastim plodovima Ne preterujte sa orašastim plodovima

  Bez obzira na skladan odnos omega-3 nezasićenih masnih kiselina, belančevina i vlakana kojima se suzbija apetit i produžava osećaj sitosti, sa konzumiranjem badema, indijskih i brazilskih oraha i pistaća treba biti obazriv.

 • Imuni sistem će u budućnosti sam ubijati ćelije raka Imuni sistem će u budućnosti sam ubijati ćelije raka

  Terapija koja alarmira imuni sistem organizma i šalje mu signal da je potrebno da sam uništi sve ćelije raka u telu, predstavlja novi način za lečenje najtežih bolesti.

 • Promocija albuma Staše Brajovića Promocija albuma Staše Brajovića

  U Beogradu je večeras održana promocija prvog albuma kantautora Staše Brajovića.

 • Priznanje i pohvala ključni za zadovoljstvo na poslu Priznanje i pohvala ključni za zadovoljstvo na poslu

  Priznanje i pohvala ključni su za zadovoljstvo na poslu, a zaposleni koji povremeno dobiju povišicu plate, budu pohvaljeni i imaju mogućnost napredovanja, imaju veće izglede da budu zadovoljni svojim poslom, pokazalo je nedavno sprovedeno istraživanje.

 • Zašto kišemo kad udahnemo biber? Zašto kišemo kad udahnemo biber?

  Sigurno znate zbog čega plačete kada režete luk, no znate li zašto vas biber tera na kihanje?

 • Zašto je Keri odabrala Zverku, a ne Ejdana? Zašto je Keri odabrala Zverku, a ne Ejdana?

  Srce slavne spisateljice Keri Bredšo, protagonistkinje jedne od najpopularnijih ženskih serija svih vremena "Seks i grad",stalno je bilo u rascepu između Zverke i Ejdana. Iako obožavatelji serije i danas raspravljaju o tome da li je izabrala onog pravog, autorka knjige Kendas Bušnel otkriva zašto je smislila takav kraj.

 • Kada ljubav polako nestaje… Četiri alarma koji slute na kraj Kada ljubav polako nestaje… Četiri alarma koji slute na kraj

  Ljubav nam daje krila, elan i sjaj i čini da svet bude lepše mesto, a naša svakodnevnica rasterećena i puna osmeha. Voljena osoba je centar našeg univerzuma, bar u trenucima najveće zaljuubljenosti, i jedna od najtežih stvari jeste suočiti se sa činjenicom da odnos počinje da se menja, a ekstremna povezanost nestaje…

 • Lejdi Gaga odložila evropski deo turneje zbog zdravstvenih problema Lejdi Gaga odložila evropski deo turneje zbog zdravstvenih problema

  Američka pevačica Lejdi Gaga odložila je evropski deo turneje za sledeću godinu zbog zdravstvenih problema, saopštili su danas organizatori.

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side Vinarija Milovanovic