Čipovi u hotelskim peškirima sprečavaju krađu
29.07.2011 London

Čipovi u hotelskim peškirima sprečavaju krađu

Čipovi u hotelskim peškirima sprečavaju krađu
Dani kada su gosti u hotelima, kao suvenir na odlasku, uzimali peškire, ogrtače ili posteljinu uskoro će postati stvar prošlosti jer će se na svakom od tih proizvoda nalaziti čip kako bi se sprečile krađe.

Gosti po hotelima širom sveta smatrali su da je najnormalnije da sa sobom ponesu peškir ili ogrtač i tako malo uštede na kupovini istih za kućnu upotrebu.

Ali sada treba da budu oprezni jer će upravo ti proizvodi dolaziti sa minijaturnim čipom kako bi hoteli mogli da prate stanje svojih zaliha. Procenjuje se da čak 20 odsto zaliha hotela „jednostavno nestane“.

Nova tehnologija identifikacije putem radio- frekvencija zahteva da se na proizvode ugradi čip koji može da se prati putem elektronskog čitača. Zahvaljujući toj tehnologiji hoteli će tačno znati gde se nalaze ogrtači, peškiri, posetljine ...

Peškir sa čipom biće skuplji za jedan dolar u odnosu na običan peškir, moći će normalno da se koristi, savija i pere a zahvaljujući senzorima omogućeno je čitanje stanja na razdaljini od oko dva metra.

Pored toga što će se pri odjavi iz hotela znati koliko je gost peškira ostavio u sobi a koliko je trebalo da ih ima ova tehnologija je korisna i za popunjavanje zaliha pa će sobarice tačno znati koliko je peškira povučeno iz ormara sa zalihama i odmah ga popuniti.

autor: AM izvor: Novi magazin/DailyMail
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side