20.03.2018 Beograd

Četiri načina da budete fit, a da se u stvari i ne trudite

Četiri načina da budete fit, a da se u stvari i ne trudite Foto: Pixabay
Nikako ne spadate u grupu koja ustaje, vežba pre posla, pije razne zelene napitke, ali zato očekujete da budete fit i sa isklesanim mišićima?

Da, to je takođe moguće, ali morate da prionete na ove suptilne metode i taktike kako to i da postignete. Početak proleća je pravo vreme za vas.

Preporuka stručnjaka glasi: da biste bili fit potrebno je dva i po sata nedeljno da se bavite nekom fizičkom aktivnošću. I to je za većinu Evropljana prema poslednjim istraživanjima nedostižan san, je svega 40 odsto ispitanika poslednjeg istraživanja na temu fizičke aktivnosti ispunjava ovu normu. 

Ako, ipak, ne odustajete od toniranog tela, onda portal "Metro" preporučuje neke korake koje treba da preduzmete. Delovaće kao da ništa ne radite, a zapravo ćete umnogome poboljšati svoj "fitnes skor". 

"Ljudi mislie da moraju da se znoje, idu u teretanu da bi imali utisak da vežbaju. Dovoljno je da se samo više kreću. I to je može da smanji rizik od depresije, gojaznosti, kardiovaskularnih oboljenja", kaže Stefan Mekgregor, direktor Instituta za zdravlje u Mančesteru. 

Aktivizam 

Ljudima nije u prirodi da budu statični iako većina sada ima "sedeći" način rada, ali i života. 

Ako se i vozite autobusom, stojte. Ne morate uvek da sedite. A naravno pešačenje makar jedne stanice do posla se podrazumeva. 

Vežbajte držanje 

Ako ne stižete da idete na časove Tai čija ili joge, onda dok se vozite do posla bilo kojim prevoznim sredstvom ne držite se. Ti mikro pokreti ojačaće vaše reflekse i grupe mišića koje će poboljšati vaše držanje. 

TV vežbanje 

I dok sedite ispred TV uz omiljenu seriju vežbajte. Na primer sedite na podu ravnih leđa, skupite ispred sebe noge i pomerajte se levo - desno iz boka. 

Stepenice 

Izbacite stepenice iz upotrebe. Ni ne razmišljate koliko ih pređete tokom dana, a ako svaki put idete peške to će biti korisno za vašu figuru. 

To je jedna od najboljih vežbi za gluteus.

autor: AP izvor: B92
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side