CD ćošak NM 172
14.08.2014 Beograd

CD ćošak NM 172

CD ćošak NM 172
Milan B. Popović, pesnik, kolumnista, publicista i kritičar predstavlja nedeljni presek stanja CD singlova i albuma na aktuelnoj muzičkoj sceni urbane ex-Yu teritorije.

 

 

 

ART DILER CD UNPLUGGED LIVE

TIME MACHINE MUSIC, 2013.

Grupa „Art diler“ je samo po datumu rođenja svojih članova mlad sastav. Oni su, zapravo, veoma mudri i iskusni muzičari, sa velikim brojem koncertnih nastupa i mnogobrojnim nagradama u svojoj kratkoj, ali veoma uspešnoj i (od publike i medija) primećenoj karijeri.

Posebnost ovog sastava je izuzetna simbioza, tri najistaknutija instrumenta: u prvom redu, klavijatura (kompozitora Marka Veljkovića), reskih i masnih gitara (umešnost i preciznost Nenada Stojkovića) i basiste i pevača, Marka Blagojevića. Nikako ne bi trebalo zaboraviti doprinos čoveka za setom bubnjeva, Bojana Stevanovića. Na “Unplugged live“ ostvarenju, stavljajući akcenat na njiv debitanstski autorski CD „Miris jeseni“, oni i u ovom bezelektričnom, akustičnom maniru, miljeu, stilu i fazonu, deluju (ne)očekivano raskošno, stilski doterano, umiveno, i muzički sveobuhvatno. I dalje su ovo sve opasne hit rok bombe, pravi muzički projektili koji pogađaju direktno u centar slušalačke pažnje.

Već od uvodnog zvučnog komada „Daj mi ruku“, to je jasno kao dan, i slušljivo kao upravo doživljen san. Koji, naravno, itekako prija. I traje. „Odvedi me gde je nebitno sada“ - Blagojević u refrenu ponavlja a pozadinski ženski vokal mu pruža podršku.

Dokument „Duhovi prošlosti“ se, uostalom kao i mnogobrojni drugi na ovom CD-u, ispostavlja kao još jedan koji bi mogao biti (i jeste) novi udarni singl. Onaj koji nosi prefiks – hit! „Misli moje“ je jedna srceparajuća klavirska balada. Zamislite klavir, krajnje emotivan ali ubedljiv, siguran vokal, iskren ljubavni tekst, čašu vina, hladnu zimu, sneg koji napolju pada i upaljene sveće.

Samoću u četiri zida. To je, upravo taj momenat, kada misli lete, kada putuju, kada se misli naše trude da postaju još nečije. Znaju “Art diler“ i da ubrzaju („Moj život si ti“), ali ne i da protrče kraj vas i vašeg CD plejera. „Art diler“ je sastav vredan medijskog pominjanja i vaše pažnje.

autor: Milan B. Popović izvor: Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side