22.09.2018 Beograd

Brnabić na zatvaranju Bitefa: Jedan od fokusa osnaživanje kreativnih potencijala

Brnabić na zatvaranju Bitefa: Jedan od fokusa osnaživanje kreativnih potencijala Foto: Vlada Srbije / Slobodan Miljević
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras, povodom zatvaranja ovogodišnjeg Bitefa, da je jedan od fokusa njenih aktivnosti osnaživanje i promocija kreativnih potencijala Srbije, najvažnijih festivala i talentovanih pojedinaca i inicijativa.

Prema oceni Brnabić, koja je prisustvovala zatvaranju Bitefa, taj festival šalje u svet sliku moderne dinamične, inovativne i kreativne Srbije kakva ona jeste, saopšteno je iz kabineta predsednice Vlade.

Savet za kreativne industrije koji je premijerka osnovala ove godine, kako je Brnabić rekla, radi na realizaciji oko 20 inicijativa koje će pomoći kreativnom sektoru, a tiču se rešavanja važnih sistemskih pitanja koja već dugo predstavljaju prepreku kreativnim stvaraocima iz različitih oblasti.

"Jedno od najvažnijih pitanja se odnosi upravo na podržavanje ključnih događaja koji su platforma za edukaciju, međunarodnu razmenu i saradnju a najbolje nas reprezentuju u svetu, poput Bitefa", rekla je Brnabić.

Ovogodišnji 52. Bitef trajao je od 13. do 22. septembra pod sloganom "Svet bez ljudi", a u selekciji se našlo deset predstava, dominantno političke i muzičke sadržine, ali i instalacije, posebno rađene za pozorišne prostore.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side