20.09.2011 Beograd

Brajan Feri večeras u Beogradu

Brajan Feri večeras u Beogradu
Britanski pevač Brajan Feri večeras će, po treći put, održati koncert u Beogradu. U Areni će nastupati sa bendom od 14 članova među kojima je i njegov sin, bubnjar Tara Feri.

Za svoje gostovanje u Beogradu Brajan Feri je zamolio organizatore da ga sat vremena pre nastupa  sačeka maserka kao i da u garderobi preovlađuje crna boja stolnjaka i peškira.

Posle koncerta, prepustiće se uživanju uz šampanjac "dom perinjon", kvalitetno crno i belo vino, pivo "stela artoa" i vode "evijan" i "san pelegrino". Pored bine nalaziće se i garderobe za brzo presvlačenje tokom koncerta, za njega i plesačice.

Brajan Feri u Beograd dolazi dan ranije iz Bukurešta, a u sredu, posle koncerta u srpskoj prestonici, putuje za Budimpeštu a zatim u SAD-

Karte za beogradski koncert su u prodaji po ceni od 2.900, 3.500, 3.800, 4.500, 5.500 i 6.000 dinara.

 

Feri je trebalo da nastupi u Beogradu 28. aprila ove godine, u okviru turneje na kojoj je promovisao svoj novi album "Olimpia" (Olympia), ali je 6. aprila primljen u bolnicu zbog lošeg zdravstvenog stanja i tada je turneja otkazana.

Nakon oporavka nastupio je na venčanju Kejt Mos kao i na Džez festivalu u Beču i koncertu u Parizu. U svojoj dugogodišnjoj karijeri Brajan Feri je objavio 13 solo albuma, od kojih su mnogi dostigli platinaste tiraže. Od prvih snimaka sa grupom Roksi mjuzik (Roxy music) 1970. godine, istakao se kao jedinstvena pojava na pop i rok sceni.

Prvi solo album "These Foolish Things" Brajan Feri je snimio 1973. godine, na kome je pokazao svoju ljubav prema klasičnim ritmovima, rok end rolu i bluzu.

Neke od njegovih najpoznatijih pesama su "The In Crowd", "Let's Stick  Together", "Slave To Love", "Don't Stop The Dance", "Boys and Girls", "In Your Mind", "These Foolish Things", "Put a Spell on you" i druge.

Brajan Feri je do sada dva puta nastupao u Beogradu, 2006. i 2007. godine u Sava Centru u Beogradu.

 

autor: AM izvor: Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side