Beogradski festival evropske književnosti od 26. juna
21.06.2012 Beograd

Beogradski festival evropske književnosti od 26. juna

Beogradski festival evropske književnosti od 26. juna
Prvi beogradski Festival evropske književnosti, na kojem će učestvovati sedam značajnih savremenih evropskih i domaćih pisaca, održaće se u Domu omladine u Beogradu od 26. do 29. juna, najavila je danas izdavacka kuća Arhipelag.

Glavni urednik Arhipelaga Gojko Božović kaže da će Festival, priređen kao  multimedijalni događaj, početi čitanjem, kako je ocenio, jednog od najvećih  svetskih pisaca Petera Esterhazija.

Pored Esterhazija na festivalu će učestvovati David Albahari, Vladislav Bajac, Jelena Lengold, Vesna Goldsvorti, Laslo Blašković i jedan od najznačajnijih savremenih švedskih pisaca Aris Fioretos. 

Na Festivalu će biti četiri celovečernja multimedijlna književna programa, sa sedam čitanja, četiri filmske projekcije i jednom izložbom fotografija Lasla Blaškovića, pod nazivom "Američki grafiti".

"Beogradu je potreban veliki međunarodni književni festival čiji je ključni cilj da predstavi najvažnija dela i najvaznije pisce savremene evropske književnosti, ali je i vrhunskoj književnosti potrebna nova moderna tačka promocije knjiga,  pisaca, ideja i čitanja", rekao je Božović.

Beogradski festival evropske književnosti izdavačka kuća Argipelag pokreće povodom pet godina rada, u saradnji sa Domom omladine Beograda.

autor: ZM izvor: Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side