24.05.2018 Beograd

Akcija Pozorište je i moja kuća Zvezdara teatra

Akcija Pozorište je i moja kuća Zvezdara teatra Foto: printscr
Akcija beogradskog pozorišta Zvezdara teatar pod nazivom Pozorište je i moja kuća realizovaće se u naredne dve godine kroz uključivanje štićenika programa Liceulice i Sigurne kuće u pozorišni život, saopštilo je danas to beogradsko pozorište.

Cilj akcije je da inkluzijom štićenika u kulturna dešavanja u pozorištu Zvezdara teatar postane njihova kuća u kojoj se osećaju prijatno i dobrodošlo.

Pozorište je i moja kuća je nastavak akcije Da čujemo pozorište, koje je Zvezdara teatar sa velikim uspehom sprovodio prethodne dve godine, navodi se u saopštenju i dodaje da je cilj akcije bio da se zajednici gluvih omogući da prisustvuju predstavama.

U saradnji sa Gradskom organizacijom gluvih i Asocijacijom tumača srpskog znakovnog jezika, jednom mesečno su simultano prevođene predstave na srpski znakovni jezik.

Nakon predstava u pozorišnom klubu je organizovano druženje i razmena utisaka, a sve uz podršku kompanije Junajted Tobako Internešenel koje će sponzorisati i akciju Pozorište je i moja kuća.

"Podstaknuti uspehom i rezultatima ove dvogodišnje akcije, u naredne dve godine ćemo omogućiti štićenicima Liceulice i Sigurne kuće da postanu deo naše porodice. Permanentno radimo na proširivanju i negovanju publike, želimo da postanemo kuća i onima kojima do sada nismo bili", rekla je Jasna Novakov, izvršna direktorka Zvezdara teatra.

Štićenici organizacije Liceulice imaju mogućnost da svakog meseca pre predstava u foajeu pozorišta prodaju časopis Liceulice.

Jedan primerak magazina je 150 dinara, od čega svaki prodavac zaradi 50 odsto. Ostatak novca se koristi za štampanje novih primeraka i/ili programe podrške za prodavce.

Prodavci Liceulice i štićenice Sigurne kuće u Beogradu do sada su bili u prilici da kroz akciju pogledaju predstave Bajka o pozorištu, Savršen kroj, Pasivno pušenje, Kumovi, a u maju će biti gosti Zvezdara teatra na predstavi Čorba od kanarinca, koja je na reperotaru 26. maja.

U junu će se družiti na predstavi Klaustrofobična komedija, koja je na repertoaru 17.juna.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side