Živković: Opozicija poražena, opasno što je vlast u rukama jednog čoveka
19.03.2014 Beograd

Živković: Opozicija poražena, opasno što je vlast u rukama jednog čoveka

Živković: Opozicija poražena, opasno što je vlast u rukama jednog čoveka
Lider Nove stranke Zoran Živković ocenio je danas da je opozicija teško poražena na proteklim vanrednim parlamentarnim izborima i izborima za Beograd i dodao da rezultati koje je postigla lista na kojoj je bila ta partija pre predstavlja poraz nego povod za zadvoljstvo.

Kao jednog od glavnih krivaca za loš rezultat liste oko DS predstavio je predsednika NDS Borisa Tadića.

Na prvoj konferenciji za novinare posle izbora, on je kazao da su izbori bili legitimni, jer je pokazana volja građana Srbije, uz neke primećene nedostake, kao što su bili "mala kupovina glasova i kampanja demonizacije DS i njene liste".

Rezultati su, prema njegovim rečima, opasni u smislu da, kako je naglasio, imamo praktično apsolutnu vlast i na nivou Srbije i Beograda u rukama jedne stranke, jednog pojedinca.

"To je volja naroda i nemamo primedbe, ali u državi gde su institucije još krkhke, više fasada nego suština, jako je opasno da je vlast u rukama jednog čoveka", poručio je Živković.

Kada je reč o lošem rezultatu liste oko DS on je ukazao da je razlog za to u lošoj vlasti Tadićeve DS.

"Ta vlast je bila loša pre svega jer nije radila svoj posao, nije vršila neophodne reforme u tom dugom perodu njegove vladavine, kao i što su činjeni drugi postupci koji su se sveli na to da je oživljena Miloševićevska politika 90-tih", objasnio je on, dodajući da je Tadić "na političku scenu stavio dva relikta prošlosti i dozvolio njihovo pranje od mračne prošlosti".

Nova stranka, prema rečima Živkovića, doprinela je da lista oko DS pređe cenzus.

"Mi nećemo biti kritizeri vlasti, već kao i do sada argumentovana opozicija i alternativa vlasti", poručio je on.

Što se tiče stranaka tiče koje nisu prešle cenzus, Živković je kazao da je tome dioprinela sujeta stranaka i njihovih lidera, kao i koketiranje sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem.

On je najavio da će Nova stranka početi delovanje u parlamentu u poslaničkom klubu liste sa kojom je izašla na izbore.

S tim u vezi je predstavio Vladimira Pavićevića, koji će zajedno sa njim biti poslanik Nove u novom sazivu skupštine i Aleksandru Hristić koja će biti odbornik Nove u skupštini grada Beograda.

Hristić je kazala da su komunalni problemi problemi svih građana Beograda i da će se ona boriti za njihovo rešenje i dodala da je potrebna decentralizacija gradske uprave i stvaranje novih opština.

Pavićević je istakao da narodni poslanik mora dostojno da obavlja svoju funkciju i da se dostojno pridržava principa odgovornosti i stručnosti.

autor: VPS izvor: Tanjug/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side