Zatvoreno izborno mesto u Novom Pazaru
23.03.2014 Novi Pazar

Zatvoreno izborno mesto u Novom Pazaru

Zatvoreno izborno mesto u Novom Pazaru
Biračko mesto u osnovnoj školi u Muru, u opštini Novi Pazar, na kome su danas ponavljeni izbori za poslanike Skupštine Srbije zatvoreno je večeras u 20 časova.

Za ponovljeno glasanje na biračkom mestu u osnovnoj školi u Muru odštampan je 2.371 listić i 18 rezervnih.

Predsednik biračkog odbora Džemaludin Paučinac izjavio je Tanjugu, posle zatvaranja biačkog mesta, da je na ovom mestu glasalo 1.102 birača.

On je objasnio da se trenutno birački materijal prebrojava i da će potom biti prosleđen u Beograd.

Republička izborna komisija je 18. marta usvojila prigovor koji je uputio Ahmedin Škrilja kao ovlašćeno lice podnosioca izborne liste SDA Sandžaka, u kojem je navedeno da to izborno mesto nije bilo otvoreno 16. marta, na dan izbora, jer je nedostajalo 12 glasačkih listića.

Konačni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora, održanih 16. marta, mogli bi da budu proglašeni sutra uveče, rečeno je u Republičkoj izbornoj komisiji (RIK).

RIK po zatvaranju birališta u Novom Pazaru ima rok da do četvrtka, takođe, u 20 sati, proglasi konačne rezultate vanrednih izbora, a kako je Tanjugu rečeno u Komisiji, s obzirom da su izbori ponovljeni samo na jednom biračkom mestu, ti rezultati mogu biti proglašeni i u ponedeljak uveče.

Prema preliminarnim rezultatima, koalicija oko SNS osvojila je 158 poslaničkih mandata, koalicija SPS-PUPS-JS 44, lista oko DS 19, a koalicija stranaka oko NDS-Zeleni 18 mandata.

U parlament su ušle i tri manjinske stranke - SVM sa šest mandata, SDA Sandžaka sa tri i Partija za demokratsko delovanje Riza Haljimi sa dva mandata.

autor: DJO izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side