U novom sazivu parlamenta 12 poslaničkih grupa
20.03.2014 Beograd

U novom sazivu parlamenta 12 poslaničkih grupa

U novom sazivu parlamenta 12 poslaničkih grupa
U novom sazivu Skupštine Srbije verovatno će biti 12 poslaničkih grupa, od kojih će najbrojniji klub imati SNS, a SDPS, Nova Srbija i SPO-DHSS koji su bili na njihovoj listi, formiraće posebne klubove.

Ubedljivo najbrojnija grupa biće SNS sa 138 poslanika među kojima su i četiri predstavnika Pokreta socijalista. Sa njihove liste izdvojiće se se još tri kluba i to SDPS Rasima Ljajića (10 poslanika), Nova Srbija (pet) i SPO-DHSS (pet), navode Novosti.

"Sigurno je da ćemo oformiti poslanički klub, a odluku o predsedniku i njegovom zameniku donećemo posle konstituisanja Skupštine", kaže Dubravka Filipovski iz NS.

Kako navodi list, ovo će biti ponovo primenjeno i u koaliciji SPS-PUPS-JS tako što će socijalisti formirati klub od 25 poslanika, penzioneri će imati 12, a stranka Dragana Markovića Palme sedam predstavnika.

Poslanici koji u parlament ulaze sa liste koju predvodi DS, njih 19, neće se razdvajati u klupama, dok je kod bloka oko NDS situacija drugačija, jer će poslanici LSV imati klub sa šest poslanika. 

Tradicionalno SVM će imati svoj klub, sada sa šest poslanika.

Riza Halimi je uglavnom bio „samostalac“, a sada bi mogao da oformi klub. Njegova PDD ima dva poslanika, a SDA Sulejmana Ugljanina tri, pa bi udruženim snagama mogli lakše da brane interese manjina, navode "Novosti".

autor: AM izvor: Tanjug/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side