Ešton čestitala na izborima, najavila posetu Beogradu
17.03.2014 | 17:31h ► 18:45h Beograd

Ešton čestitala na izborima, najavila posetu Beogradu

Ešton čestitala na izborima, najavila posetu Beogradu
Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton čestitala je danas narodu Srbije na održanim izborima i najavila skoru posetu Beogradu.

"Čestitam narodu Srbije na održanim izborima", rekla je Ešton na konferenciji za medije nakon danas održanog sastanka ministarskog saveta u Briselu.

"Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić je očigledno pokazao odlične rezultate”, konstatovala je Ešton i najavila da će uskoro posetiti Srbiju.

Ona je istakla da se Vučić dosad pokazao kao važan deo dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i dodala da se nada da će se taj dijalog što pre nastaviti.

File: Građani Srbije opredeljeni za nastavak evrointegracija

Evropski komesar za proširenje Štefan File uputio je danas čestitku Srbiji na uspešno održanim izborima i istakao da rezultati dokazuju da su građani opredeljeni za nastavak evropskih integracija.

"Čestitam Srbiji na održanim vanrednim izborima tokom kojih je po oceni posmatrača glasačima bila ponuđena istinska mogućnost da se opredele na osnovu zdravih pravnih temelja", poručio je File u saopštenju za javnost.

On je naveo da su posmatrači ukazali na potrebu za daljim zakonskim reformama izbornog procesa, pogotovo kada je reč o pluralizmu medija i pozvao buduću vladu da preduzme korake u tom pravcu.

"Drago mi je da je narod Srbije ponovo potvrdio jasnu podršku kontinuiranoj evropskoj orijentaciji Vlade", rekao je File u saopštenju.

On je ukazao da je Srpska napredna stranka osvajanjem apsolutne većine u Narodnoj skupštini preuzela na sebe veliku odgovornost.

"Pozdravljamo nameru lidera SNS Aleksandra Vučića da povede inkluzivne razgovore o što skorijem formiranju vlade", istakao je komesar, podsećahući da je u ovoj godini otvoren proces pregovora o pridruživanju EU.

On je upozorio da Srbiju očekuju teški izazovi na polju strukturnih reformi i daljeg rada na uspostavljanju vladavine prava.

"Sem toga je neophodno da se nastavi dijalog o normalizaciji odnosa sa Prištinom, kao i da se sprovođenje dosadašnjih dogovora ubrza", poručio je File.

autor: VPS/SA izvor: Tanjug
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 17.03.2014, 18:28h Ajoj Kuku (1)

    Sad ce tek Vucic da pokaze "odlicne rezultate", eto babe ponovo u Beograd.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side