20.05.2012 | 22:47h ► 22:59h Beograd

Vladu Vojvodine formiraju DS, SPS, SVM i LSV

Vladu Vojvodine formiraju DS, SPS, SVM i LSV
Demokratska stranka ostvarila je ubedljivu pobedu u drugom krugu izbora za poslanike Skupštine Vojvodina koji se biraju po većinskom sistemu.

Potpredsednik DS Bojan Pajtić izjavio je za RTS da su od 51 kandidata DS koji su bili u drugom krugu izbora po većinskom sistemu, izabrana 42 i da će DS, kada se uračunaju i mandati osvojeni na proporcionalnim izborima, imati 58 od 120 mandata.

Dodao je da se izbori ponavljaju na tri biračka mesta i da je moguće da će DS i samostalno imati većinu, ali d aneće sam formirati vlast već najverovatnije sa dosadašnjim partnerima.

To su SPS, SVM i LSV.

SNS ima 26 mandata

Predsednik okružnog odbora Srpske napredne stranke Igor Mirović kaže da je Srpska napredna stranka u drugom krugu izbora za pokrajinski parlament po većinskom sistemu osvojila 12 mandata, što zajedno sa mandatima osvojenim po proporcionalnom izbornom sistemu čini da će SNS imati ukupno 26 poslanika u pokrajinskoj skupštini. 

"Činjenica da imamo predsednika Republike i da imamo vrlo snažan poslanički klub u parlamentu Vojvodine,  učiniće da se stane na kraj tenzijama između Vojvodine i Beograda i da prestanu priče o bilo kakvom  separatizmu", rekao je Mirović. 

autor: ZM izvor: Novi magazin
Ostavi komentar (3) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 25.05.2012, 22:28h Bojan

    Sramota je ono stao je DS stranka uradila u Vrbasu!! Tolika iborna kradja pod pokroviteljstavom Bojana Pajtica je nevreovatna i sramotna a ceo grad orogrcen i u strahu. Znali smo da je stanka puna lazova ali da ce se na taj nacin resavati izbori i da ce se prodavati ljudi za 20 eura e to nisamo znali. Platice Bogu verujem a ja cu verovatno da menjam ime :))

  • 21.05.2012, 12:14h Lazar

    Vlada Srbije je 25 godina katastrofa. Sada bi trebalo da ta vlada bude ogranak vlasti regija u Srbiji. Bila bi bolje kontrolisana i odgovornija.

  • 21.05.2012, 08:13h mihajlovic (1)

    SRBIJA IMA JEDNU VLADU I ONA SE NALAZI U BEOGRADU.REGIONI SRBIJE MOGU IMATI SAMO OGRANKE VLASTI DRZAVE SRBIJE

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side