28.05.2012 Loznica

LDP se žali Ustavnom sudu

LDP se žali Ustavnom sudu
Gradski odbor Liberalno-demokratske partije u Loznici žalio se Ustavnom sudu Srbije zbog ponovnog računanja broja mandata, kojim je utvrđeno da ta stranka nije osvojila dovoljno glasova da bi učestvovala u gradskom parlamentu.

Menadžer lozničkog Gradskog odbora LDP Zoran Jović rekao je da se lokalna lista te stranke žalila Ustavnom sudu zbog postupka Gradske izborne komisije u Loznici i da će to pojedinačno učiniti i prva tri kandidata za odbornike sa te liste.

On je objasnio da je loznička Izborna komisjia promenila rezultate lokalnih izbora po isteku roka u kome je legitimno da se ta procedura obavi i da je to učinila bez ulaganja žalbe, a da pre objavljivanja novih rezultata nije dozvolila izbornom štabu LDP-a da pregleda izborni materijal.

Komisija je 11. maja saopštila da je posle utvrđivanja prvih preliminarnih rezultata lokalnih izbora, uočena greška jer pri računanju mandata nisu uzimani u obzir nevažeći glasački listići i da je taj postupak ponovljen.

Na lokalnim izborima, koji su održani 6. maja, LDP je u Loznici imao 1.964 glasova i u novom sazivu lozničkog parlamenta, prema prvom proračunu rezultata, sa 5,07 odsto trebalo je da imaju tri odbornika, a naknadnom obradom podataka ustanovljeno je da ta izborna lista, sa 4,87 odsto glasova nije prešla cenzus.

autor: IJ izvor: Tanjug/Novi Magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side