20.05.2012 | 22:45h ► 22:57h Beograd

Koštunica čestitao pobedu Nikoliću

Koštunica čestitao pobedu Nikoliću
Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica čestitao je večeras Tomislavu Nikoliću izbor za predsednika Srbije i poželeo mu da obavlja tu dužnost na dobrobit države, na korist svih građana i da sve svoje snage usmeri na zaštitu državnih i nacionalnih interesa Srbije.

"Srbiji su potrebne promene i izbor Nikolića za predsednika Srbije je važan i veliki korak u neophodnim promenama dosadašnjeg režima", istakao je Koštunica u izjavi agenciji Beta.

Koštunica je ukazao da u Srbiji građani žive teško i loše, da su ugroženi vitalni nacionalni interesi zemlje i da će biti potrebno prave mudrosti da Srbija pronađe put za izlazak iz ove teške krize.

Funkcioner Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić izjavio je veceras da se dogovor o formiranju Vlade Srbije ne može obaviti za jedan dan i da se  ne može unapred govoriti o eventualnoj saradnji DSS i Srpske napredne stranke.


"To je komlikovana formula. Neću unapred ništa da kažem. Mi imamo određen program, kao i oni. Potrebno je da se nađu zajednicke tačke. Ako imamo više zajedničkih tačaka onda ćemo ući ako ne nećemo (u vladu sa SNS)", rekao je Samardžić.

Kako je dodao, najavažnije je da se napravi neka vrsta saglasnosti da bi ta vlada funkcionisala.

On je naveo da DSS ne bi odstupila od vojne i političke nautralnosti, ali da bi rešenje za to DSS i SNS eventualno mogli da nađu organizovanjem referenduma.

autor: AM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side