20.05.2012 Beograd

Konuzin: Sigurna rusko-srpska budućnost

Konuzin: Sigurna rusko-srpska budućnost
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin izjavio je večeras da se zvanična Moskva sa poštovanjem odnosi prema izboru srpskog naroda i poručio da rusko-srpska saradnja ima sigurnu budućnost.

"Spremni smo da nastavimo da postepeno razvijamo bilateralne odnose  nezavisno od unutarpolitičkih događaja u našim zemljama. To se potpuno  uklapa u tradiciju veza dveju slovenskih zemalja", istakao je ruski ambasador.

Prema njegovim rečima, Rusija očekuje završetak neophodnih ustavnih i drugih procedura vezanih za formiranje i početak rada novih zakonodavnih i izvršnih organa vlasti.

"Odmah posle toga spremni smo da obnovimo poslovne kontake u vezi sa pitanjima u svim sferama delatnosti od uzajamnog interesa. Za to postoji dobar početak. Usaglašeni su ili se završava usaglašavanje bilateralnih sporazuma, postoje planovi za ostvarivanje kontakata i konsultacija. Razrađuju se perspektivni projekti", dodao je on.

Ruski ambasador je još dodao da je probleme u vezi sa tekućim pitanjima saradnje neophodno rešavati.

"Ponoviću ono sto sam već ranije govorio: imamo planove na milijarde i decenije. Rusko-srpska saradnja ima sigurnu budućnost", zaključio je on.

autor: ZM izvor: agencije/Novi magazin
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 21.05.2012, 11:27h laki

    SRBIJA RUSIJA I EU!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side