20.05.2012 Beograd

Dežer: Pred Nikolićem izazovi, spremni smo na saradnju

Dežer: Pred Nikolićem izazovi, spremni smo na saradnju
Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer čestitao je večeras lideru SNS Tomislavu Nikoliću na pobedi, kao i srpskom narodu, i poručio da su pred novim predsednikom određeni izazovi, ali da je EU spremna da sarađuje sa njim.

"Čestitam Nikoliću na izboru za predsednika Srbije. Čestitam i građanima na  demokratskim i konkurentnim izborima 6. i 20. maja. Ovo je dobra vest za  demokratiju i stabilnost u Srbiji", rekao je Dežer.

Prema njegovim rečima, EU je svesna da građani imaju mnoga očekivanja  posebno na ekonomskom planu i da postoje određeni izazovi.

"Ali je od velikog značaja da se što pre formira stabilna vlada, kao i parlament, odnosno institucije koje će se suočavati sa tim izazovima", rekao je Dežer.

Jedno od ključnih pitanja na kojima mora da se radi je nastavak pomirenja u regionu, ukazao je on.

"Srbija je nedavno dobila status kandidata za članstvo u EU, i želeli bismo da nastavimo dalje tim putem zajedno sa Srbijom, Nikolićem i novom vladom", dodao je on.

"Među važna pitanja spadaju i vladavina zakona i ekonomska pitanja i što pre mora da se počne sa njihovim rešavanjem i mi smo spremni da sarađujemo sa Nikolićem na ostvarenju tih dostignuća", zaključio je Dežer.

Bilt: Nikolić će morati da nas uveri da želi ka EU

Švedski ministar spoljnih poslova Karl Bilt istakao je da Srbija sa Tomislavom Nikolićem kao predsednikom će morati da uveri međunarodnu zajednicu da želi da ide ka Evropi.

"Srbija pod Nikolićem mora da uveri u svoju želju da ide ka Evropi i u partnerstvo u regionu", napisao je Bilt na Tviteru.

Bilt je ranije danas takođe na Tviteru napisao da će željno čekati rezultate predsedničkih izbora u Srbiji, ocenjujući da je njihov ishod važan za ceo region. "Željno ću čekati rezultate završne runde predsedničkih izbora u Srbiji danas. Važno je za ceo region", ocenio je Bilt.
 

autor: AM izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side