17.05.2018 Zrenjanin

ZSF: Preduzetnici traže smanjivanje plata radnika

ZSF: Preduzetnici traže smanjivanje plata radnika Foto: Novi magazin/SA
Zrenjaninski socijalni forum (ZSF) oštro je danas kritikovao pojedine preduzetnike iz tog grada zbog izjava iz kojih se može zaključiti da se zalažu za smanjenje plata radnika.

 


"Pojedini zrenjaninski preduzetnici negoduju zbog visine zarada koje radnicima isplaćuju u nemačkoj kompaniji Drekslmajer i navode da ih zbog tih, većih plata, napušta sve veći broj radnika, kao i da velike kompanije imaju privilegije u odnosu na male. S obzirom na uslove i intenzitet rada plate u Drekslmajeru nisu uopšte visoke, nego su plate u drugim preduzećima skandalozno niske", poručio je ZSF u saopštenju.

Preduzetnik iz Zrenjanina Dragan Vidaković izjavio da nije reč samo o Drekslmajeru, nego uopšte o svim velikim kompanijama.

"Vidaković je jedan od najgorljivijih pristalica inicijative da se gradu Zrenjaninu promeni naziv u Petrovgrad, bez referenduma i saglasnosti njegovih stanovnika", podsetio je ZSF i ocenio da "nova srpska buržoazija" dobro razume da su nadnice i profit, radnici i kapitalisti u nepomirljivom sukobu.

Dodaje se da "njima ne pada na pamet da radnike zadrže u svojim preduzećima, tako što će im povećati plate i poboljšati uslove rada, već traže da se smanje plate u drugim reduzećima, i da se tako u Zrenjaninu proizvede socijalna katastrofa".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side