30.01.2019 Beograd

Zorana Mihajlović sa misijom MMF-a o novom investicionom ciklusu u 2019.

Zorana Mihajlović sa misijom MMF-a o novom investicionom ciklusu u 2019. Foto: Vlada Srbije, MGSI
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović danas je razgovarala sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koju predvodi Džejms Ruf o novom investicionom ciklusu u Srbiji u 2019. koji je vredan više od pet milijardi evra.

Mihajlović je kazala da će se tekući ciklus investicija u drumskoj i železničkoj infrastrukturi uskoro završiti i da počinje novi ciklus investicija, saopštio je njen kabinet.

"Izgradnja Кoridora 10, istočnog i južnog kraka, na samom je kraju i ove godine krećemo sa izgradnjom novih drumskih koridora, kao što su autoput Beograd - Sarajevo, autoput Niš - Merdare - Priština, kao i nastavak izgradnje Кoridora 11 ka Crnoj Gori", rekla je ministarka.

Ona je navela da su "u prethodnom periodu značajni rezultati ostvareni u reformi železnice", rekonstruisane su pruge i nabavljeni novi vozovi.

"Infrastruktura železnice Srbije sad ulaže u obnovu regionalnih pruga ne iz budžeta ili zajmova, nego iz sopstvenih sredstava", podsetila je Mihajlović.

Na sastanku se govorilo i o reformama u oblasti unapređenja poslovnog ambijenta u Srbiji, a posebno u periodu posle objavljivanja poslednjeg izveštaja o uslovima poslovanja Svetske banke.

"Nismo bili zadovoljni rezultatima u prošloj godini i odmah smo krenuli sa izmenama zakona i njihovim sprovođenjem kako bismo u 2019. imali bolji rezultat na Duing biznis listi Svetske banke", kazala je ministarka.

Navodi se da su delegaciju MMF-a interesovale i aktivnosti Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnosti i napredak u toj oblasti.

Sastanku je prisustvovao i Martin Jan Кes, koji će zameniti Džejmsa Rufa na mestu šefa delegacije MMF-a za Srbiju.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side