Zorana Mihajlović pustila u saobraćaj most kod Ostružnice
14.06.2020 Beograd

Zorana Mihajlović pustila u saobraćaj most kod Ostružnice

Zorana Mihajlović pustila u saobraćaj most kod Ostružnice Foto: Beta/Zoran Petrović
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je danas puštanju u saobraćaj novog mosta preko reke Save kod Ostružnice na obilaznici oko Beograda.


Zajedno sa njom bili su Dubravka Negre, direktorka Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan i Zoran Drobnjak, direktor Puteva Srbije, saopšteno je iz njenog Ministarstva.

"Ponosna sam na još jedan od mostova koje smo izgradili. Nije bilo lako, jer smo u reci zatekli tone i tone čelika koje su nam ostavile zemlje koje su nas bombardovale. Zato smo primenili potpuno novu tehnologiju izgradnje i na tome hvala svim inženjerima i radnicima. Pokazali smo da smo hrabri i nepokolebljivi i da uvek završimo ono što obećamo. I posle svih kilometara koje smo izgradili u Srbiji zaista više ništa nije tako daleko", rekla je Mihajlovićeva.

Dubravka Negre izjavila je da je obilaznica veoma potrebna gradu i njegovim stanovnicima ali i svima koji prolaze kroz Beograd.

"Ona se nalazi na panevropskom koridoru koji je spona između istoka i zapada. Po najmodernijoj tehnologiji. Osim za privredu važna je za Beograđane jer će se smanjiti gužve, protok saobraćaja će biti povećan i efikasniji, a zagađenje vazduha u centru grada smanjeno", navela je Negre, a prenosi u saopštenju Ministarstvo.

Puštanjem u saobraćaj mosta kod Ostružnice završava se investiranje EIB-a u iznosu od 100 miliona evra u obilaznicu.

Zoran Drobnjak izjavio je da je most građen po posebnoj tehnologiji i naveo da su sa posebnog plovila dizali čeličnu konstrukciju od 550 tona.

"Čeka nas posao sanacije drugog dela mosta, građenog 1999. godine koji je bombardovan", najavio je Drobnjak.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side