Mihajlović: Putevi Srbije najviše radili na održavanju puteva, a od ove godine biće investitori
17.07.2019 | 18:46h ► 21:22h Beograd

Mihajlović: Putevi Srbije najviše radili na održavanju puteva, a od ove godine biće investitori

Mihajlović: Putevi Srbije najviše radili na održavanju puteva, a od ove godine biće investitori Foto: Novi magazin/ Ivan Šepić
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kazala je danas, u okviru posete Pirotskom okrugu i Jugoistočnoj Srbiji, da su "Putevi Srbije" do sada najviše radili održavanje puteva, a da će od ove godine biti investitori na najvećim infrastrukturnim projektima koje država pokreće, saopšteno je danas.

Mihajlović je nakon sastanka sa direktorom "Puteva Srbije" Zoranom Drobnjakom kazala da se radi o infrastrukturnim projektima kao što je Moravski koridor, auto-putevima od Preljine do Požege, ali i Sremska Rača-Kuzmin, Ruma-Šabac i Šabac-Loznica.

"Radi se o 307 km novih auto-puteva u vrednosti od 2,4 milijarde evra. Pitanje vaših kapaciteta i spremnosti da realizujete ove i druge projekte od krucijalnog je značaja za novi investicioni ciklus i tu smo da radimo zajedno i da vam pomognemo", poručila je Mihajlovićeva.

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak rekao je da to preduzeće trenutno vodi projekte izgradnje Obilaznice oko Beograda, deonice Koridora 11 Surčin-Obrenovac i most na Ostružnici, te da se spremaju za novi investicioni ciklus.

"Putevi Srbije imaju mnogo posla, od rehabilitacije preko održavanja puteva do upravljanja investicijama. Pripremamo se i za nove projekte, pre svega nastavak izgradnje auto-puta ka Crnoj Gori od Preljine do Požege i izgradnju Moravskog koridora", rekao je on.

 

Zorana Mihajlović posetila Slobodnu zonu Pirot : Velike mogućnosti za razvoj vodnog i intermodalnog

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, posetila je danas Slobodnu zonu Pirot gde je sa rukovodstvom ove kompanije razgovarala o većem korišćenju vodnog saobraćaja za prevoz robe iz Slobodne zone i mogućnostima za razvoj intermodalnog transporta, saopstilo je ovo ministarstvo

“Vlada Srbije ulaže u sve vidove transporta, ne samo u drumski i železnički, i razvoj aerodroma, nego i u vodni saobraćaj i intermodalni saobraćaj, i važno je da vidimo i kako da privreda bolje koristi mogućnosti koje otvaraju investicije države u razvoj infrastrukture”, rekla je Mihajlovićeva.

Direktor Slobodne zone Pirot Dragan Кostić zahvalio je potpredsednici Vlade na podršci u nabavci opreme za kombinovani transport u slobodnoj zoni i predstavio planove kompanije za dalji razvoj.

U Slobodnoj zoni Pirot trenutno posluju 24 proizvodne kompanije, a u 2018. godini su na javnom pozivu dobili podsticajna sredstva Ministarstva za unapređenje kombinovanog transporta, koje su uložili u nabavku opreme.

Sastanku su prisustvovali predstavnici luka u Prahovu, Smederevu i Pančevu, koji su predstavili svoje razvojne planove, predstavnici brodarske kompanije JRB, pomorsko-rečne agencije “Agentplus grupa” i gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, navodi se u saopstenju.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side