22.07.2018 | 10:30h ► 17:12h Beograd

Zorana Mihajlović: Srbija najbrža tranzitna ruta

Zorana Mihajlović: Srbija najbrža tranzitna ruta Foto: Novi magazin / Ivan Šepić
Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je na putevima Srbije danas 20 miliona vozila više nego pre dve godine, da se do kraja godine očekuje 53 miliona vozila, te da od toga korist imaju svi gradjani.

Ona je za Radio-televiziju Srbija kazala da to ne bi bilo moguće da se nije ulagalo u puteve i u Koridor 10 koji je, kako navodi, "skoro završen", osim desetak kilometara koz Grdelicu i Sićevo.

"Ja sam ponosna što smo uspeli da vratimo saobraćaj sa drugih koridora gde se on odvijao", navela je Zorana Mihajlović i dodala da je država mnogo uradila po tom pitanju.

Istakla je da je Srbija najbrža tranzitna ruta koju svi koriste, navodeći da se svake godine izgrade desetine kilometara autoputa.

Ona je kazala i da je sve spremno za novi investicioni ciklus i najavila iduće godine radove na autoputu Niš-Merdare-Priština.

Za Srbiju je važno da bude umrežena dobrim putevima i da na taj način ima izlaz na luku, rekla je Zoraa Mihajlović i dodala da već postoji garancija od 200 miliona evra za prvu deonicu Niš-Pločnik.

 

Nismo razmišljali o povećanju cene putarine

Ministarka je kazala da se ne razmišlja o povećanju cene putarine od sledeće godine.

"Nismo o tome do sada razmišljali", rekla je Zorana Mihajlović za Radio-televiziju Srbije povodom najave vršioca dužnosti direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka da će od državnog vrha tražiti povećanje cene putarine od sledeće godine.

Ona je kazala da su visine putarina posao Ministarstva finansija i Vlade Srbije, a da direktor Puteva Srbije zna šta je njegov posao i da se nada da će ga raditi.

Drobnjak je nedavno rekao da je reč o planiranom povećanju od 10 odsto na svim auto-putevima u Srbiji i naveo da da će o tome razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

 

Zorana Mihajlović: Opoziciju u Srbiji okuplja isključivo neprijateljstvo prema napretku

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović ocenila je danas da opoziciju u Srbiji okuplja "isključivo neprijateljstvo prema napretku" jer kako je rekla, svaki napredak zemlje ostavlja "manje prostora za njihovo mešetarenje".

Ona je u saopštenju navela da se u Srbiji "samo od lidera opozicije može čuti da su protiv novih puteva, izgradnje mostova, modernizacije železnice i drugih razvojnih projekata".

"Dobro je što je predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić to jasno rekao građanima Srbije, da znaju sa čime mogu da računaju i da opoziciju jedino zanima da se dokopaju vlasti zarad svoje lične koristi i interesa", kazala je Zorana Mihajlović.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side