06.01.2018 Beograd

Zorana Mihajlović: Koncesija za beogradski aerodrom - veliki uspeh

Zorana Mihajlović: Koncesija za beogradski aerodrom - veliki uspeh Foto: Novi magazin / Ivan Šepić
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, izjavila je danas da je koncesija za Aerodrom "Nikola Tesla" veliki uspeh koji će omogućiti da se aerodrom još brže razvija.

Ona je u saopštenju istakla i da će to omogućiti i da Srbija postane čvorište vazdušnog saobraćaja u regionu, dodavši da je koncesija još jedan dokaz stabilnosti i ispravnosti strateškog puta Srbije.

"Velika međunarodna kompanija koja zaključuje ugovor na 25 godina vredan 1,5 milijardi evra, odlučuje se za investiciju samo ako je sigurna da je zemlja politički stabilna i da se ekonomski razvija", kaže Mihajlović.

Istakla je i da potpuni preokret u vazdušnom saobraćaju koji je napravljen u poslednje četiri godine pokazuje kakve rezultate kao zemlja možemo da ostvarimo kad imamo viziju, energiju i radimo zajedno da ostvarimo naše ciljeve.

"Pre četiri godine imali smo urušenu nacionalnu avio-kompaniju JAT, a danas imamo uspešnu kompaniju “Er Srbija” koja leti na više od 40 destinacija", navela je ona, dodaje se u saopštenju.

Prema njenim rečima, to pokazuje i profit aerodroma koji je 2012. godine bio 130.000 evra, a u 2017. iznosiće između 28 i 29 miliona evra.

"U 2013. smo imali 3,54 miliona putnika, a u 2017. godini 5,34 miliona putnika", kazao je Mihajlović.

Naglasila je i da je poslovanje aerodroma važan signal svima koji razmišljaju o ulaganju u Srbiju, ali i putokaz drugim državnim kompanijama kakve rezultate mogu da ostvare ako rade odgovorno i sa jasnom vizijom.

"Posebnu zahvalnost dugujemo zaposlenima i rukovodstvu aerodroma, kao i stručnom timu koji je vodio proces koncesije", rekla je ona.

Dodala je i da je važno da je ceo postupak izbora koncesionara sproveden transparentno, stručno i profesionalno i da sad, kako je istakla možemo da se okrenemo realizaciji ugovora, razvoju aerodroma i novim investicijama u ovu kompaniju.

Francuska korporacija "Vansi erports" (Vinci Airports) dala je najbolju ponudu za koncesiju na 25 godina za aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, saopštila je ranije danas premijerka Ana Brnabić.

Ona je rekla novinarima da je planirano da prihodi od koncesije i investicija u narednih 25 godina budu 1,5 milijardi evra, a da se posle 25 godina aerodrom vraća u vlasništvo Srbije.

Brnabićeva je rekla da je firma "Vansi" dala najbolju ponudu po sva tri kriterijuma - finansijskom, tehničkom i pravnom i da ta francuska firma već upravlja š osam aerodroma u svetu.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side