Zoran Petrović novi predsednik Američke privredne komore u Srbiji
27.02.2020 Beograd

Zoran Petrović novi predsednik Američke privredne komore u Srbiji

Zoran Petrović novi predsednik Američke privredne komore u Srbiji Foto: Beta/EXECUTIVE GROUP/AmCham Serbia/DS
Predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen (Raiffeisen) banke Zoran Petrović izabran je za novog predsednika Upravnog odbora Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) na period od dve godine, saopšteno je danas.

 

"Kao vodeća nezavisna poslovna asocijacija, AmCham će se i u narednom periodu zalagati za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji, ubrzavanje ekonomskih i regulatornih reformi, kao i za uspostavljanje predvidivih i jednakih pravila poslovanja za sve. Nastavićemo da pružamo nedvosmislenu podršku Vladi Srbije u sprovođenju reformi, ali i biti konstruktivna kritika koju će uvek pratiti formulisani predlozi i dobre prakse u oblastima u kojima privreda prepoznaje potrebu za unapređenjem", rekao je Petrović.

On je zahvalio dosadašnjoj predsednici Jeleni Pavlović na izuzetnoj posvećenosti i energiji, zahvaljujući kojoj su brojne inicijative i zalaganja AmChama prepoznata kao kvalitetan doprinos poboljšanju poslovne klime u Srbiji.

Ovogodišnja nagrada AmCham "Heroj" dodeljena je Tamari Klarić, Bogdanu Stevanoviću i kampanjii "Pruži korak" udruženja NURDOR.

Američka privredna komora u Srbiji predstavlja 200 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje zapošljavaju oko 95.000 ljudi i koje su ukupno u Srbiji investirale četrnaest milijardi evra.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side