Ziđin: Ubrzano radimo na povećanju proizvodnje, zapošljavanju i novoj opremi za čistije nebo
06.08.2019 Beograd

Ziđin: Ubrzano radimo na povećanju proizvodnje, zapošljavanju i novoj opremi za čistije nebo

Ziđin: Ubrzano radimo na povećanju proizvodnje, zapošljavanju i novoj opremi za čistije nebo
Generalni direktor "Ziđin koper Bor" Long Ji izjavio je danas da će ta kompanija u narednom periodu zaposliti nove radnike, povećati proizvodnju ali i unaprediti tehnologiju kako bi se očuvala životna sredina.

On je, na centralnoj proslavi povodom 6. avgusta Dana rudara u Boru, naglasio da je od početka godine Ziđin zaposlio 280 novih radnika iz Srbije, ali i da će u narednom periodu, osim povećanja broja radnika i proizvodnje, povećati i dinamiku remontovanja i raskrivke u rudnicima, i uložiti još veći napor u bezbednost rudara.

Kompanija ubrzano radi na izradi projekata opreme za smanjenje sumpor dioksida u otpadnim gasovima iz topioničkih postrojenja. "Očekujemo da će izrada projekta biti završena ovog meseca a izgradnja ubrzana, kako bi se ispunili standardi otpadnih gasova", rekao je Ji.

On je dodao da će u drugoj polovini godine Ziđin započeti radove na rekonstrukciji, proširenju i izgranji projekata u Rudniku bakra u Majdanpeku i borskoj topionici, a počeće i ulaganja u rudnike Veliki Krivelj, Jama i Novo Cerovo.

Predsednik Nadzornog odbora Ziđina u Srbiji Džordž Fang, istakao je stogodišnju tradiciju rudarstva u Boru i naglasio da će Srbi i Kinezi "zajednički izgraditi savršenu budućnost".

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je da je Ziđin ispunio očekivanja preuzimanjem većinskog udela u RTB i naglasio da će proizvodnja katodnog bakra ove godine biti veća za 26 odsto u odnosu na prošlu godinu.

On očekuje i da u rudniku bakra Čukaru Peki kod Bora počne eksploatacija najkasnije 2022. godine.

Ziđin, nekadašnji RTB Bor, koji je imao 4.800 radnika pre privatizacije, sada zapošljava oko 5.100 radnika, a povećane su i zarade. Ta kompanija nastavila je pola veka staru tradiciju dodele nagrade "Inženjer Šistek".

Za doprinos u kompaniji, ove godine nagrade su dobili Saša Perišić, Arsa Kljajević, Bojan Maksimović i Nebojša Stojanović.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side