Zelenski i Putin o ugovoru za isporuku gasa iz Rusije
26.11.2019 Kijev

Zelenski i Putin o ugovoru za isporuku gasa iz Rusije

Zelenski i Putin o ugovoru za isporuku gasa iz Rusije Foto: Beta, AP
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovarao o novom ugovoru za isporuku prirodnog gasa iz Rusije.

Zelenski je rekao da je sporazum prioritet Ukrajine i da je važan za evropsku energetsku sigurnost.

Razgovori o zameni ugovora koji je istekao ove godine bili su prekinuti, a to je izazvalo strah da će isporuka ruskog gasa u Evropu preko Ukrajine biti poremećena.

Sporovi oko cena i duga doveli su do poremećaja isporuka ruskog gasa evropskim kupcima tokom zime 2006. i 2009. godine.

Odnosi Rusije i Ukrajine napeti su od ruske aneksije Krima 2014. godine i podrške Moskve separatistima na istoku Ukrajine.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • JUTA: Turističke agencije od danas ne prodaju aranžmane JUTA: Turističke agencije od danas ne prodaju aranžmane

  Turističke agencije u Srbiji od danas ne prodaju aranžmane jer su osiguravajuće kuće odbile da ih osiguraju, sa obrazloženjem da je visok rizik, između ostalog i zbog pandemije kovida 19, rekao je direktor Nacionalne asocijacije turističkih organizacija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić.

 • Obavezna prijava turista u nekategorisanim ugostiteljskim objektima Obavezna prijava turista u nekategorisanim ugostiteljskim objektima

  Vlasnici nekategorisanih ugostiteljskih objekata u Srbiji od danas su obavezni da prijavljuju domaće i strane turiste preko centralnog informacionog sistema (eTurista), objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

 • Ministar finansija Srbije s Fiskalnim savetom o državnom budžetu za 2021. godinu Ministar finansija Srbije s Fiskalnim savetom o državnom budžetu za 2021. godinu

  Ministar finansija Srbije Siniša Mali i predstavnci Fiskalnog saveta Srbije danas su se saglasili da u državnom budžetu za narednu godinu treba da postoji "određena fleksibilnost" zbog neizvesnosti usled pandemije, saopšteno je posle sastanak uoči posete misije Međunarodnog monetarnog fonda koja počinje 5. oktobra.

 • EBRD prognozira pad BDP-a Srbije u 2020. od 3,5 odsto EBRD prognozira pad BDP-a Srbije u 2020. od 3,5 odsto

  Srbija bi u 2020. mogla imati pad bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 3,5 odsto, dok bi u 2021. godini mogao da usledi oporavak od tri odsto, pokazala je nova prognoza Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) o uticaju pandemije korona virusa u zemljama regiona, objavljeno je danas.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side