13.09.2017 Skoplje

Zaev: Radim na privlačenju Fejsbuka i Gugla u Makedoniju

Zaev: Radim na privlačenju Fejsbuka i Gugla u Makedoniju Foto: prtscr ytb
Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da bi velike svetske internet kompanije Fejsbuk (Facebook) i Gugl (Google) mogle da dođu u Makedoniju.

"Radim direktno na privlačenju Fejsbuka i Gugla da dođu ovde sa centralama, zato što ih oporezuju sa 23 i 19 odsto u Švajcarskoj i u Dablinu. Malta im nudi 4,3 odsto, ja sam im ponudio tri odsto", rekao je Zaev u emisiji na kablovskoj Televiziji 24.Kako je istakao, te dve kompanije dolaze sa 30 milijardi evra dobiti, pa bi država Makedonija dobila 900 miliona evra u vidu poreza.

"Smanjivanjem poreza mi nećemo ništa izgubiti, a oni će ovde otvoriti škole i zaposliti ljude", rekao je Zaev.

Zaev je dodao da će Vlada Makedonije raditi na zadržavanju i privlačenju stranih investitora, ali i da će makedonske kompanije imati jednak tretman kao strane.

"Nove stimulativne mere su spremne. Podrška će se ubuduće davati na osnovu rezultata", rekao je premijer Makedonije.

Vicepremijer Makedonije za ekonomska pitanja Kočo Anđušev je pre nekoliko dana rekao da je za tri meseca imao sastanke sa oko 250 stranih i makedonskih kompanija i da su mnoge od njih zainteresovane da investiraju u Makedoniju.

"Ima najmanje 10 kompanija koje će po objavljivanju mera investirati u Makedoniju. Nove mere neće biti redukovane za strane kompanije, već će važiti i za makedonske", rekao je Anđušev.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Evro sutra 119,20 dinara Evro sutra 119,20 dinara

    Dinar će sutra oslabiti za 0,1 odsto prema evru u odnosu na petak i zvanični srednji devizni kurs biće 119,2091 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

  • Evro danas 119,20 dinara Evro danas 119,20 dinara

    Dinar je danas oslabio za 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji devizni kurs je 119,2091 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

  • Prosećna plata u Srbiji u avgustu smanjena na 47.220 dinara Prosećna plata u Srbiji u avgustu smanjena na 47.220 dinara

    Prosečna neto zarada (bez poreza i doprinosa) u Srbiji isplaćena u avgustu ove godine iznosila je 47.220 dinara i nominalno je 1,8 odsto manja nego u julu, a realno za dva odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side Vinarija Milovanovic