13.09.2017 Skoplje

Zaev: Radim na privlačenju Fejsbuka i Gugla u Makedoniju

Zaev: Radim na privlačenju Fejsbuka i Gugla u Makedoniju Foto: prtscr ytb
Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da bi velike svetske internet kompanije Fejsbuk (Facebook) i Gugl (Google) mogle da dođu u Makedoniju.

"Radim direktno na privlačenju Fejsbuka i Gugla da dođu ovde sa centralama, zato što ih oporezuju sa 23 i 19 odsto u Švajcarskoj i u Dablinu. Malta im nudi 4,3 odsto, ja sam im ponudio tri odsto", rekao je Zaev u emisiji na kablovskoj Televiziji 24.Kako je istakao, te dve kompanije dolaze sa 30 milijardi evra dobiti, pa bi država Makedonija dobila 900 miliona evra u vidu poreza.

"Smanjivanjem poreza mi nećemo ništa izgubiti, a oni će ovde otvoriti škole i zaposliti ljude", rekao je Zaev.

Zaev je dodao da će Vlada Makedonije raditi na zadržavanju i privlačenju stranih investitora, ali i da će makedonske kompanije imati jednak tretman kao strane.

"Nove stimulativne mere su spremne. Podrška će se ubuduće davati na osnovu rezultata", rekao je premijer Makedonije.

Vicepremijer Makedonije za ekonomska pitanja Kočo Anđušev je pre nekoliko dana rekao da je za tri meseca imao sastanke sa oko 250 stranih i makedonskih kompanija i da su mnoge od njih zainteresovane da investiraju u Makedoniju.

"Ima najmanje 10 kompanija koje će po objavljivanju mera investirati u Makedoniju. Nove mere neće biti redukovane za strane kompanije, već će važiti i za makedonske", rekao je Anđušev.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • OPEK i saveznici pristali na raspodelu udela u povećanju proizvodnje nafte OPEK i saveznici pristali na raspodelu udela u povećanju proizvodnje nafte

    Članice Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) i države proizvođači nafte koje nisu u tom kartelu saopštile su danas da su se saglasile da raspodele povećanu proizvodnju, dan nakon što je OPEK objavio da će povećati proizvodnju, što je korak koji bi trebalo da obuzda nedavni globalni rast cena energenata.

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side