31.05.2019 Kragujevac

Za tri programa zapošljavanja grad Kragujevac i NSZ opredelili 12,7 miliona dinara

Za tri programa zapošljavanja grad Kragujevac i NSZ opredelili 12,7 miliona dinara
Grad Kragujevac i Nacionalna služba za zapošljavanje će u okviru mera aktivnog zapošljavanja sprovesti tri programa za koje je opredeljeno 12,7 miliona dinara.

Za program subvencija poslodavcima za zapošljavanje na novootvorenim radnim mestima obezbeđeno je blizu 4,9 miliona dinara.

Taj program se odnosi na zapošljavanje osoba iz kategorije teže zapošljivih - mladi do 30 godina, viškovi zaposlenih, stariji od 50 godina, osobe bez kvalifikacija i niskokvalifikovani, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći, mladi do 30 godina u domskom ili hraniteljskom smeštaju i žrtve porodičnog nasilja.

Progamu javnih radova namenjeno je 3,4 miliona dinara, a ukoliko program traje šest meseci biće angažovane 23 osobe.

Za subvencije za samozapošljavanje teže zapošljivih izdvojeno je 4,4 miliona dinara, za oko 20 nezaposlenih.Kako prenosi zvanični sajt lokalne samouprave, za tri programa je Grad Kragujevac obezbedio 55, a NSZ 45 odsto ukupnih sredstava.

Javni pozivi i konkursi biće objavljeni na sajtovima www.kragujevac.rs i www.nsz.gov.rs.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Pregovori o minimalnoj ceni rada u Srbiji nastavljaju se u četvrtak Pregovori o minimalnoj ceni rada u Srbiji nastavljaju se u četvrtak

  Predstavnik sindikata UGS "Nezavisnost" Zoran Ristić rekao je danas da je prvi razgovor o novoj minimalnoj ceni rada u Srbiji između sindikata, poslodavaca i države završen zaključkom da ima osnova za povećanje minimalne zarade i da se pregovori nastavljaju u četvrtak.

 • Evro danas 117,77 dinara Evro danas 117,77 dinara

  Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 117,7720 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Evro sutra 117,79 dinara Evro sutra 117,79 dinara

  Dinar će u utorak neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117,7999 dinara za jedan evro, objavila je danas Narodna banka Srbije (NBS).

 • Кosovo možda ukine zabranu uvoza makedonskih proizvoda do kraja nedelje Кosovo možda ukine zabranu uvoza makedonskih proizvoda do kraja nedelje

  Kosovo će možda ukloniti zabranu na uvoz meda i krompira iz Severne Makedonije do kraja ove nedelje, saopštio je kosovski ministar trgovine i industrije Endrit Šalja, preneo je portal Кossev.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side