09.08.2017 Beograd

Vulin: Vrednost ugovora odbrambene industrije 754 miliona dolara

Vulin: Vrednost ugovora odbrambene industrije 754 miliona dolara Foto: Beta, Ministarstvo odbrane Srbije
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas u Valjevu da je ukupna vrednost izvoznih ugovora odbrambene industrije Srbije 754 miliona dolara i da će rast izvoza ove godine biti 20 odsto.

Ti ugovori spovode se u saradnji s državnom komapanijom koja se bavi trgovinom naoružanjem, odbrambenom opremom, kao i transferom tehnologija SDPR.

Ministar se danas u privrednom društvu Krušiku sastao sa rukovodstvom fabrike i sa predstavnicima sindikata, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Rukovodstvo fabrike namenske industrije informisalo je Vulina o stanju, postignutim rezultatima poslovanja, stepenu realizacije investicija koje su započete, planovima za budućnost, kao i o preduzetim merama koje se tiču bezbednosti zaposlenih koji obavljaju proizvodne procese.


Foto: Beta, Ministarstvo odbrane Srbije

 

Vulin je rekao da će Vlada Srbije nastaviti da intenzivno ulaže u odbrambenu industriju Srbije i dodao da je svetsko tržište u ovom trenutku "vrlo raspoloženo" prema proizvodnom programu Srbije.

Direktor Krušika Mladen Petković rekao je da fabrika ima dogovorenih poslova za 276 miliona dolara i da ima uposlene kapacitete za celu 2017, 2018. i 2019. godinu.

"Kako sada stvari stoje, Krušik će ove godine oboriti istorijski rekord kada je reč o obimu proizvodnje i izvozu, a po obimu izvoza premašiti za oko 80 miliona dolara", rekao je Petković.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Intervju Igor Anić: Balkan u fokusu Nemaca Intervju Igor Anić: Balkan u fokusu Nemaca

    Strateški fokus ProCredit grupe je Zapadni Balkan i Istočna Evropa, odnosno Gruzija i Ukrajina, dok je većina bankarskih grupacija fokusirana na Zapadnu Evropu. Međutim, činjenica da je ovaj region naš prioritet zapravo je i ključ našeg uspeha jer mi svoje modele prilagođavamo potrebama regiona

  • Protest bivših radnika Zastava kamioni sutra u Kragujevcu Protest bivših radnika Zastava kamioni sutra u Kragujevcu

    Bivši radnici fabrike "Zastava kamioni" koji traže isplatu zaostalih zarada i povezivanje staža okupiće se na protestu sutra u devet sati na trgu Kod krsta, u centru Kragujevca.

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side