09.08.2017 Beograd

Vulin: Vrednost ugovora odbrambene industrije 754 miliona dolara

Vulin: Vrednost ugovora odbrambene industrije 754 miliona dolara Foto: Beta, Ministarstvo odbrane Srbije
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas u Valjevu da je ukupna vrednost izvoznih ugovora odbrambene industrije Srbije 754 miliona dolara i da će rast izvoza ove godine biti 20 odsto.

Ti ugovori spovode se u saradnji s državnom komapanijom koja se bavi trgovinom naoružanjem, odbrambenom opremom, kao i transferom tehnologija SDPR.

Ministar se danas u privrednom društvu Krušiku sastao sa rukovodstvom fabrike i sa predstavnicima sindikata, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Rukovodstvo fabrike namenske industrije informisalo je Vulina o stanju, postignutim rezultatima poslovanja, stepenu realizacije investicija koje su započete, planovima za budućnost, kao i o preduzetim merama koje se tiču bezbednosti zaposlenih koji obavljaju proizvodne procese.


Foto: Beta, Ministarstvo odbrane Srbije

 

Vulin je rekao da će Vlada Srbije nastaviti da intenzivno ulaže u odbrambenu industriju Srbije i dodao da je svetsko tržište u ovom trenutku "vrlo raspoloženo" prema proizvodnom programu Srbije.

Direktor Krušika Mladen Petković rekao je da fabrika ima dogovorenih poslova za 276 miliona dolara i da ima uposlene kapacitete za celu 2017, 2018. i 2019. godinu.

"Kako sada stvari stoje, Krušik će ove godine oboriti istorijski rekord kada je reč o obimu proizvodnje i izvozu, a po obimu izvoza premašiti za oko 80 miliona dolara", rekao je Petković.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Od sutra razgovori o minimalnoj ceni rada u Srbiji Od sutra razgovori o minimalnoj ceni rada u Srbiji

  Članovi Socijalno-ekonomskog saveta Srbije danas su podržali Nacrt zakona o platama službenika i nameštenika u organima autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave i dogovorili da pregovori o minimalanoj ceni rada za 2018. godinu započnu već sutra, saopšteno je posle sastanka tog tela.

 • Protest radnika Goše ispred Vlade Srbije Protest radnika Goše ispred Vlade Srbije

  Radnici fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke okončali su današnji prosatni protest ispred Vlade Srbije, a niko od predstavnika vlasti nije im se obratio.

 • Đorđević: Država pokušava da reši problem radnika Goše Đorđević: Država pokušava da reši problem radnika Goše

  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da danas nije razgovarao sa radnicima Goše koji su protestovali ispred Vlade Srbije jer je ta fabrika u privatnom vlasništvu, ali je istakao da država pokušava da reši njihov problem na najbolji način.

 • Mihajlovićeva i Pastor otvorili deonicu ipsilon kraka Mihajlovićeva i Pastor otvorili deonicu ipsilon kraka

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović pustila je danas u saobraćaj deonicu ipsilon kraka kod Subotice, od somborskog do bačkotopolskog puta.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side