Vučić: Zemlja u koju Amerikanci hoće da investiraju, ima budućnost
22.09.2020 Beograd

Vučić: Zemlja u koju Amerikanci hoće da investiraju, ima budućnost

Vučić: Zemlja u koju Amerikanci hoće da investiraju, ima budućnost Foto : Beta/MILOS MISKOV
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da zemlja u koju Amerikanci hoće da investiraju, ima budućnost.

Vučić je posle potpisivanja zajedničke izjave o otvaranju kancelarije američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije DFC u Beogradu, rekao da je danas važan dan za Srbiju. 

"Što se tiče dolaska DFC u Beograd, i kad ostavimo po strani simbolički značaj, tamo gde oni dođu i gde Amerikanci hoće da investiraju, tamo ima budućnosti. To su dobri signali i odlični simboli za takvu zemlju", kazao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu posle susreta sa delegacijom iz SAD koju su predvodili izvršni direktor DFC Adam Boler i specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel. 

Vučić je ocenio da Srbija od 1881. godine, kada je na ugovorni način regulisala trgovinske odnose sa SAD, nije imala ovako važnih sporazuma sa Amerikom. 

"Mislim da smo odškrinuli vrata starih prijateljstava sa SAD posle sporazuma u Vašingtonu. Ti razgovori nisu bili laki, ali će Srbija ispunjavati sve obaveze iz tog sporazuma", rekao je Vučić.

Dodao je da je ideja Srbije da razvija ekonomske odnose sa partnerima na Zapadnom Balkanu. 

"Želimo da imamo četiri velike slobode, slobode kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala. 

To će promeniti atmosferu u regionu i unaprediti živote ljudi", ocenio je predsednik Srbije. 

Dodao je da će koristi od poslednjih sporazuma imati i srpski i albanski narod. 

"Naše je da brinemo o prosperitetu ljudi, vreme je da brinemo za narod. Ovo je dobar posao i za Srbe i Albance i sve druge. To je najbolja poruka za sve ono što se danas dešava u Beogradu", rekao je Vučić. 

Dodao je da posebno želi da zahvali predsedniku SAD Donaldu Trampu koji je po njegovim rečima, želeo da sasluša i čuje i da pokaže poštovanje za srpski narod i građana Srbije.

Vučić je dodao da je Grenel tokom razgovora pokrenuo pitanje saradnje Srbije i SAD na obnovi zgrada Ministarstva odbrane i Generalštaba u Beogradu koje su oštećene tokom NATO agresije 1999. godine.

Pethodno su premijerka Ana Brnabić i izvršni direktor DFC Adam Boler potpisali izjavu o otvaranju Kancelarije te razvojne korporacije u Beogradu. 

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side