20.04.2017 | 14:20h ► 15:20h Beograd

Vučić: Suficit u budžetu i na kraju aprila

Vučić: Suficit u budžetu i na kraju aprila Ilustracija / Foto: Beta / Miloš Miškov
Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija i na kraju aprila imati suficit u budžetu i da će, ako se tako nastavi, ove godine biti povećanja plata u javnom sektoru i javnoj upravi.

On je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da je na današnji dan suficit u budžetu 2,4 milijarde dinara.

Vučić je podsetio da je planirani deficit bio između 53 i 54 milijarde dinara na kraju aprila.

"Mi na kraju aprila uopšte nećemo imati deficit", rekao je Vučić.

 

Država će u namensku industriju uložiti 43 miliona evra

Predsednik Vlade Srbije izjavio je danas da će država u odbrambenu industriju Srbije u narednom periodu uložiti oko 43 miliona evra.

"To će biti direktna investiciona injekcija u namensku industriju Srbije", rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa direktorima osam privrednih društava odbrambene industrije, javnog preduzeća Jugoimport SDPR, dva privredna društva koja bi ove godine trebalo da postanu deo odbrambene industrije, i s direktorima tri remontna zavoda.

Vučić je rekao da je plan da izvoz namenske industrija ove godine bude oko 550 miliona dolara, a do 2020. godine 750 miliona dolara.

On je rekao da je doneta odluka da "Zastava oružje" iz Kragujevca dobije 9,7 miliona evra.

Naveo je da će Prva petoletka iz Trstenika dobiti 3,5 miliona evra, a Teleoptik iz Zemuna 6,9 miliona evra.

"Dogovorili smo se da radnici Prve petoletke i Teleoptika dobiju veće plate, jer oni imaju najniže plate u odbrambenoj industriji", rekao je Vučić i dodao da su najviše plate u "Prvom partizanu" iz Užica.

Sloboda iz Čačka, kako je rekao, dobiće dva miliona evra, a "Milan Blagojević" iz Lučana 4,4 miliona evra.

Vučić je najavio da će za izgradnju zgrade nove fabrike "Prvi partizan" dobiti četiri miliona evra i da očekuje da će kamen- temeljac biti položen u junu.

FAP iz Priboja, kako je dodao dobiće 2,5 miliona evra.

Vazduhoplovni zavod "Moma Stanojlović" iz Batajnice dobiće četiri miliona evra, Tehničko-remontni zavod iz Čačka tri miliona evra i Tehničko-remontni zavod iz Kragujevca dva miliona evra.

Vučić je naveo da će u nova tri objekta u centru u Nikincima biti uloženo 174 miliona dinara.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
 • 20.04.2017, 15:43h Goran

  Zašto onda penzioneri nisu dobili jednokratnu pomoć pred Uskrs koju je obećao Krkobabić

Pročitajte i...
 • Evro danas 119,48 Evro danas 119,48

  Dinar danas ima najvišu vrednost prema evru u ovoj godini i zvanični srednji devizni kurs je 119,4898 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Indeksi na Vol stritu bez promena, blagi rast cena nafte Indeksi na Vol stritu bez promena, blagi rast cena nafte

  Indeksi na Vol stritu danas su gotovo bez promena, za razliku od indeksa na drugim svetskim berzama koje su završile trgovanje u plusu, dok su cene nafte blago porasle.

 • Mihajlovićeva s vlasnikom Azvija o završetku izgradnje Žeželjevog mosta Mihajlovićeva s vlasnikom Azvija o završetku izgradnje Žeželjevog mosta

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa vlasnikom i generalnim direktorom španskog Azvija Manuelom Kontrerasom Ramosom i Fernandom de la Tore de Alvaradom, o izgradnji Žeželjevog mosta preko Dunava u Novom Sadu i gradnji deonica na drumskom Koridoru 10 na kojima je ova kompanija glavni izvođač.

 • Evro sutra 119,40 dinara Evro sutra 119,40 dinara

  Dinar će u sredu imati najvišu vrednost prema evru u ovoj godini i zvanični srednji devizni kurs biće 119,4067 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side