18.06.2019 | 12:41h ► 12:50h Beograd

Vučić s direktorom NIS-a razgovarao o tenderu za partnera Petrohemije

Vučić s direktorom NIS-a razgovarao o tenderu za partnera Petrohemije Foto: Beta/Miloš Miškov
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je sa generalnim direktorom Naftne industrije Srbije (NIS) Kirilom Tjurdenjevom razgovarao o važnosti te kompanija za privredu Srbije i mogućnosti da ona bude strateški partner Petrohemiji.


Radi se o mogućnosti učešća NIS-a na tenderu za strateškog partnera Petrohemije Pančevo, koji bi Vlada Srbije trebalo da objavi u poslednjem kvartalu 2019. godine.

Vučić je istakao doprinos NIS-a budžetu Srbije, jer je u prošloj godini ta kompanija donela 1,3 milijarde evra u državnu kasu kroz poreska davanja.

Kiril Tjurdenjev je predstavio strateške projekte NIS-a Srbiji i planove razvoja. 

 

Kinesko tržište ima neograničen potencijal

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas na sastanku sa delegacijom Generalne uprave carina Кine da tržište te zemlje ima "neograničen potencijal" i da je interes Srbije da tamo izvozi poljoprivredne proizvode.

"Predsednik Vučić i predstavnici kineske delegacije Generalne uprave carina razgovarali su i o nastavku saradnje i usaglašavanju procedura za izvoz voća i kukuruza", navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika Srbije.

Vučić je naglasio važnost jačanja prijateljstva i sveobuhvatnog strateškog partnerstva dveju zemalja u svim oblastima i izrazio zahvalnost na stavu Кine po pitanju poštovanja i očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

"Jučerašnji sastanak i tri potpisana sporazuma Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije i Generalne uprave carina Кine, važan je strateški korak za Srbiju u oblasti poljoprivrede zbog otvaranja kineskog tržišta za svinjsko meso, kao i mleko i mlečne prerađevine iz Srbije", dodaje se u saopštenju.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Antić: U Bugarskoj počela izgradnja gasovoda prema Srbiji Antić: U Bugarskoj počela izgradnja gasovoda prema Srbiji

    Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić obišao je danas, sa predsednikom bugarske vlade Bojkom Borisovim i ministarkom energetike Temenuškom Petkovom, radove na teritoriji opština Iskar, Kneža i Orjahovo, koji predstavljaju početak izgradnje dela gasovoda prema bugarsko-srpskoj granici.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side