03.10.2019 Prag

Vučić pozvao zemlje Višegradske grupe i Sloveniju da podrže Srbiju na putu ka EU

Vučić pozvao zemlje Višegradske grupe i Sloveniju da podrže Srbiju na putu ka EU Foto: Beta / Miloš Miškov
Predsednik Srbije Aleksandar Vuučić pozvao je danas predsednike Češke, Slovačke, Poljske, Mađarske i Slovenije da Srbiji pruže podršku na putu ka Evropskoj uniji i da budu njeni zastupnici u EU.

"Onako kako ste vi nekad gledali na zapadne zemlje, tako mi danas gledamo na Višegradsku grupu uspehe koje ste postigli i nadamo se da jednog dana možemo da pripadamo tom klubu. Uz naš naporan rad potrebna nam je i vaša podrška i razumevanje", rekao je Vučić na zajedničkopj konferenciji za novinare posle sastanka sa liderima V4 i slovenačkim p0redsednikom.

Vučić je izrazio uverenje da će Srbija "kao lojalni i odani ;prijatelj" moći da doprinese i napretku EU i ubrzanom razvoju bilateralnih odnosa.

Predsednicima država Višegradske grupe danas su se, drugog dana samita u zamku Lani kraj Praga, pridružili i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Slovenije Borut Pahor.

Cilj razgovora je bio da se podstaknu zemlje Zapadnog Balkana na napredak u rešavanju bilateralnih sporova kao i da se izrazi ;jasna podrška politici otvorenih vrata EU.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • GIM potencijalno oštetio Namensku iz Trstenika za 1,6 miliona dolara GIM potencijalno oštetio Namensku iz Trstenika za 1,6 miliona dolara

  Kompanija GIM potencijalno je oštetila proizvođača oružja PPT Namenska iz Trstenika za 1,6 miliona dolara jer je prodavala oružje u inostranstvu po ceni većoj od ugovorene, a razliku, suprotno zakonu, nije isplatila Namenskoj, sledi iz izveštaja Državne revizorske institucije, piše Nova ekonomija.

 • Miodrag Kostić namerava da širi poslovanje u Italiji Miodrag Kostić namerava da širi poslovanje u Italiji

  Srpski preduzetnik, vlasnik luksuznih hotela Kempinski u Savudriji i Portorožu, Miodrag Kostić razmišlja da kupi luku u Trstu, između dokova II i III, hangare 6 i 9, kao i terminal Adria, prenosi italijanski časopis Il Pičolo.

 • Kompanija Pauer Čajna zainteresovana za gradnju šumadijskog koridora Kompanija Pauer Čajna zainteresovana za gradnju šumadijskog koridora

  Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture razgovarali su danas sa delegacijom kineske kompanije Pauer Čajna koja je zainteresovana da učestvuje u projektu iradnje šumadijskog koridora "Vožd Кarađorđe", koji treba da poveže koridore 10 i 11.

 • Kina prošle godine zabeležila najmanji ekonomski rast od 1990. Kina prošle godine zabeležila najmanji ekonomski rast od 1990.

  Kina je u prošloj godini zabeležila najmanji ekonomski rast u više decenija, posle izbijanja trgovinskog rata Pekinga i Vašingtona, ali analitičari predviđaju da bi potpisani privremeni trgovinski sporazum dve sile mogao da doprinese oživljavanju kineske privredne akivnosti.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side