21.09.2018 | 11:59h ► 12:30h Beograd

Vučić: Penzije svim penzionerima više od 8,8 do 13,2 odsto

Vučić: Penzije svim penzionerima više od 8,8 do 13,2 odsto Foto: Beta / Miloš Miškov
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će posle ukidanja zakona o privremenom smanjenju penzija iz 2014. godine penzije svim penzionerima biti više nego pre smanjenja.

On je posle obilaska radova na dečjoj bolnici u Tiršovoj ulici u Beogradu novinarima rekao da će sve penzije u odnosu na one iz 2014. godine biti više od 8,8 do 13,2 odsto.

Vučić je rekao da oni koji kritikuju izmene zakona o penzijama i traže da se penzije vrate na nivo iz 2014. godine, traže da država ošteti 70 odsto ljudi, jer ljudima sa najnižom penzijom iznosi nisu bili smanjeni.

Na kritike da će posle zakonskih izmena svako ko poželi moći da smanjuje penzije prema sopstvenom nahođenju, Vučić je rekao da se novim zakonima država ne ograničava ni na koji način i da može da povećava penzije.

"Prvi put ću svim penzionerima, i to ne o državnom trošku, nego kao predsednik stranke koju vodim da napišem pismo, da im zahvalim na strpljenju i veri u svoju državu i svoje rukovodstvo", rekao je Vučić.

 

Vučić: Više dece nego pre se leči u inostranstvu preko fonda Ministarstva

Aleksandar Vučić je danas ocenio da se stvari drastično popravljaju jer se, kako je izneo, pet do šest puta više dece leči u inostranstvu nego pre 2014. godine, kada je osnovan budžetski fond Ministarstva zdravlja za to.

Ali, Vučić je tokom posete Univeitetskoj dečijoj klinici, u Tiršovoj ulici, u Beogradu, kazao novinarima da država ne može da do kraja interveniše i prati svu decu kojoj je potrebna pomoć, i da je svestan da pomoć bolesnoj deci ne može do kraja biti pravedna i pravična.

"Tiršovu smo koliko smo uredili, sve najvažnije bolnice smo opremili... Lista čekanja smanjena je na 70.000 ljudi, a pre samo pet godina je bilo od 250.000 do 300.000 ljudi na čekanju. Da li smo i dalje zadovoljni? Nismo, to ne ide preko noći", rekao je Vučić i dodao da mu se "čini da su to dobri rezultati".

Dodao je "nikada toliko bolnica i ambulanti u poslednjih 25 godina nije izgrađeno i uređeno".

 

Vučić: Na glavnom odboru SNS o Kosovu i o pripremama za jesen i zimu

Aleksandar Vučić izjavio je danas da će na Glavnom odboru Srpske napredne stranke govoriti o Kosovu i Metohiji i "pripremama za jesen i zimu".

"Očekujem značajne promene u stranci 2019. godine i pripremu za izbore 2020. godine, kada očekujem da oni koji budu preuzeli rukovođenje strankom obezbede većinu za dobrobit naše zemlje", rekao je Vučić novinarima posle obilaska dečje bolnice u Tiršovoj ulici u Beogradu.

Sednica Glavnog odbora SNS zakazana je za ponedeljak od 18.00. Deo sednice biće otvoren za medije, a posle će rad biti nastavljen iza zatvorenih vrata.

 

Vučić: Ne bežimo od dijaloga ali neću da pričam samo o priznanju Kosova

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Beograd uvek za nastavak dijaloga sa Prištinom ali da je potrebno da se zna šta je tema tog razgovora.

"Ja da idem tamo da mi pričaju da bi bilo lepo da priznam Kosovo i da bi bio svetski lider da to uradim - neću! Ne interesuje me to. Ne zanima me da budem svetski lider. I šta ćemo sada? Da me smenjujete kao što ste smenjivali neke druge? Ja iz ove zemlje ne idem. Ni ja ni moja deca, a troje ih je. I ja ovde planiram da, ako mi zdravlje dozvoli, ostarim", rekao je Vučić.

On je novinarima nakon obilaska bolnice u Tiršovoj ulici u Beogradu, rekao da ne misli da je rešenje da Srbija ne dobije ništa u dijalogu i da bude ponižena.

"Ja kažem da na to neću da pristanem. Tačka", rekao je on.

Odgovarajući na pitanje da li očekuje da Evropska unija reaguje na izjave iz Prištine da će od Nove godine biti ukinuta granica između Kosova i Albanije, Vučić je rekao da međunarodna zajednica ne bi ni pravila takozvanu državu Kosovo da je bila protiv toga.

Vučić je rekao da niko iz međunarodne zajednice ne treba da bude iznenađen zbog te namere Albanaca i podsetio da prilikom blokade puteva na Kosovu tokom njegove nedavne posete, niko od učesnika tog nasilja nije imao kosovske već isključivo zastave Albanije.

"Nijedne kosovske zastave nije bilo, samo albanskih. To je za njih (EU) novost pa će da se iznenade", rekao je Vučić.

Komentarišući tvrdnju šefa delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija da EU ne komentariše pojedinačne izjave učesnika u dijalogu, Vučić je rekao da mu onda nije jasno kako su reagovali na "falsifikat njegove izjave" iz Kosovske Mitrovice o bivšem predsedniku Slobodanu Miloševiću.

"Na to su reagovali a neće na ujedinjenje Kosova i Albanije? Ako već reagujete na falsifikate dela vaših medija, zašto ne reagujete na to što Albanci čine. Ne morate ni na to. Što se mene tiče, neka rade šta hoće", rekao je Vučić.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side