02.10.2013 Odžaci

Vučić: Al Dahra još nije dobila ništa a neki već kritikuju

Vučić: Al Dahra još nije dobila ništa a neki već kritikuju
Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da pojedinci napadaju saradnju vlade sa kompanijom ‘Al Dahra’ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, želeći od toga da prave dramu, a nadajući se da će time steći određene političke poene.

"Ona još nije dobila ništa, ali je jasno da već postoji ideja da se nešto pokvari", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li će nezaposleni poljoprivrednici dobiti državnu zemlju pod uslovima koje je dobila "Al Dahra".

Vučić je naglasio da se mora najpre razmišljati o tome da se posedi ukrupne, a ne da se dodatno usitnjavaju, jer, kako je naveo, nema matematike po kojoj bi se moglo dramatično napredovati u poljoprivredi.

"Mi dobijamo saradnjom sa Al Dahrom novac koji ćemo da damo pojedinim firmama i preduzećima da mogu da navodnjavaju zemljište i naprave irigacioni sistem. Davaćemo najpovoljnije moguće kredite seljacima sa grejs periodom od nekoliko godina, i kod kojih kamata neće prelaziti jedan odsto", rekao je vicepremijer u Odžacima, gde je prisustvovao otvaranju fabrike "Magna Seating".

Istakavši da će takve uslove moći da dobiju svi poljoprivredni proizvođači, on je dodao da je ta stvar završena, da je ugovor potpisan, a da se vlada sada napada za nešto (otkup zemljišta) za šta ugovora sa Al Dahrom još nema. 

"Neki žele da dobiju političke poene tako što bi im odgovaralo da dobiju njivu za 200 evra, sa kojom ne bi onda znali šta će, dok se ovde radi o prinosima koji su pet, šest puta veći", objasnio je Vučić dodajući da nije u stanju da razume takve napade, kao ni onaj povodom hrasta u Savincu koji je bio na trasi Koridora 11.

"Kao što ne razumem ni one koji su išli u Holandiju o trošku poreskih obveznika, kako bi našli hrast koji bi se zalivao iz helikoptera", rekao je Vučić.

autor: VPS izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side